Mega Bikers susret u Sl. Brodu – glazbeno-motoristička snaga koja vraća život u Slavoniju
3. travnja 2019.
Music Box (6447 Članci)
Podijeli

Mega Bikers susret u Sl. Brodu – glazbeno-motoristička snaga koja vraća život u Slavoniju

Navikli smo slušati o iseljenju mladih iz Slavonije, zagađenju slavonsko-brodskog područja, no Mega Bikers Susreti vraćaju svijetlu sliku u Slavoniju okupljajući na tisuće posjetitelja iz regije, Europe i cijele Hrvatske.

Zanimljivo je da je to možda jedan od rijetkih festivala na slavonskome području, koji je spontanošću i gostoljubljivošću, dobrim prijateljskim odnosima sa ostalim moto klubovima iz Hrvatske, regije i Europe, te željom da se pruži i svim ostalim posjetiteljima dobara zabava,  prerastao u mega bike festival.

Mega Bikers susret najveća su manifestacija u Slavoniji, glazbeno-motoristička snaga koja vraća život u ovaj kraj, okupljajući poklonike dobre svirke, brzih motora i odlične zabave! Ovaj jedinstven događaj koji privlači na tisuće posjetitelja dobar je primjer povratka zabave i života u Slavoniju. U proteklih 15 godina gotovo je nemoguće naći poznatiji band iz regije koji nije svirao na Mega Bikers susretima, a gostovali su i legendarni engleski Uriah Heep kada se u Slavonski Brod okupilo na desetke tisuća ljudi. Moto klub Brod podigao je standarde izuzetno visoko i ujedinio čitav grad u projektu koji je bio vrhunac glazbene povijesti Slavonskog Broda.

I na ovogodišnjem Mega Bikers susretu od 10 do 12.svibnja sudjeluju bajkeri iz cijele Hrvatske, regije ali  i Europe (Velike Britanije, Njemačke, Italije, Švicarske,  Rusije, Slovačke, Mađarske, Austrije, i ostalih zemalja)!

Veliki interes za Mega Bikers susrete bio je i na sajmu turizma u Londonu, pa će se ovaj  festival brzih motora i rock glazbe naći za iduću godinu i na dodatnim materijalima turističke ponude Slavonije! Kao ni u proteklih 15 godina godine prave zabave  uz provjerene rock snage, piva u potocima, odličnu gastro ponudu i  atraktivne utrke ubrzanja neće nedostajati.

Jedna od najposjećenijih utrka ubrzanja na ovim prostorima počinje u subotu 11.5.2019 12 sati  na Zapadnoj veznoj cesti, a svi će posjetitelji imati priliku vidjeti najbrže motore koji razvijaju izlaznu  brzinu i do 300 km/h. Nakon utrka ubrzanja  u 17 sati na tisuće bikera provozati će se na svojim motorima ulicama Slavonskog Broda u velikom svečanom defileu!

U petak 10. svibnja servira se Hladno pivo, a po prvi puta će i na bini raspaliti odličan Bang Bang uz podršku provjerene rock zabave bandova The Trio, Plagijat i Rockera! Drugi dan 11. svibnja na pozornicu ulijeće Let 3, a mnogi će izderati grla na najbolje hitove Bijelog dugmeta i Divljih jagoda uz Alena Islamovića i njegov rock bend! Zabava će se opet uz The Trio, Plagijat i Rockere produžiti do jutarnjih sati, a mnogi će i dočekati jutro u najpunijim i najpopularnijim šatorima na ovim prostorima uz brodske DJ-e! Na vama je da se dobro pripremite za ovaj moto rock maraton i ostavite koji dan poslije za odmor jer kako većina posjetitelja tvrdi – trebat će vam!

Ulaznice za oba dana po cijeni od 70 kuna mogu se nabaviti na ulazu ŠRC Poloj.

Foto: Mario Pavlović