The Lumineers pjesmom “Gloria” najavili novi studijski album!
5. travnja 2019.
Music Box (6904 Članci)
Podijeli

The Lumineers pjesmom “Gloria” najavili novi studijski album!

Američki folk-rockeri osvojili su nas debitantskim albumom “The Lumineers“, koji im je donio dvije nominacije za nagradu Grammy i na kojem su se našli hitovi „Ho Hey“ i „Stubborn Love“.

Tri godine nakon objave drugog studijskog albuma „Cleopatra“, predstavljaju nam potpuno novi singl „Gloria“, prvi  s njihovog nadolazećeg studijskog albuma „III“, koji će u tri poglavlja predstaviti priču o tri naraštaja fiktivne obitelji Sparks. To su Donna Sparks, njen sin Jimmy i unuk Junior. „Ideja da snimimo takav album javila se prije više od 10 godina. Prva je zamisao bila da snimimo tri EP izdanja naziva „Love“, „Loss“ i „Crimes“ koji će zajedno činiti smislenu cjelinu.“, objasnio je frontman Wesley Schultz. The Lumineers su za navedenih devet pjesama pripremili i seriju video uradaka, koje je režirao Kevin Philips (Childish Gambino, Diplo).

Album „III“ ujedno će biti i njihovo treće studijsko izdanje te ga možemo očekivati 13. rujna ove godine.

„Wesley i ja već 14 godina zajedno stvaramo glazbu. Čak i nakon toliko dugog perioda uspijevamo biti kreativniji nego ikad. Mislim da je naša glazba rezultat naše kreativne kompatibilnosti.“, kaže Jeremiah Fraites, suosnivač sastava. Bend je do sad predstavio dva albuma – „The Lumineers“ je izašao 2012. godine, a „Cleopatra“ 2016. Njihov debi album poslužio im je kao vrhunska odskočna daska, a uslijedile su i nominacije za Grammy u kategorijama najboljeg novog izvođača i najbolji album Americana glazbe. S druge strane, njihov drugi album je završio na prvom mjestu Billboard 200 liste, a kritičari su ga ocijenili kao album s mračnijim zvukom. Jeremiah Fraites je odgovorio i na pitanje kakav zvuk se može sad očekivati s novim izdanjem: „Kad Wesley i ja pišemo samo želimo napraviti dobru pjesmu i glazba nam je uvijek na prvom mjestu. Ova kolekcija pjesama se prekrasno posložila i osjećam da smo s ovim albumom stvarno napredovali.“

III – popis pjesama
Donna
Life In The City
Gloria
It Wasn’t Easy To Be Happy For You
Leader of The Landslide
Left For Denver
My Cell
Jimmy Sparks
April
Salt And The Sea
Democracy (Bonus Track) (Leonard Cohen cover)
Old Lady (Bonus Track)
Soundtrack Song (Bonus Track)

Foto: Danny Clinch