Britanska pop zvijezda Ellie Goulding vratila se u tinejdžerske dane novim singlom “Sixteen”
13. travnja 2019.
Music Box (7894 Članci)
Podijeli

Britanska pop zvijezda Ellie Goulding vratila se u tinejdžerske dane novim singlom “Sixteen”

Nakon što je popularna glazbenica povratak na scenu najavila zapaženim singlovima “Close To Me” i “Flux”, obožavateljima je predstavila najnoviji, iščekivani singl “Sixteen”.

“Ova pjesma me vraća u tinejdžerske dane, razdoblje koje je bilo velika prekretnica u mojem životu. Iznimno me veseli što ju mogu napokon podijeliti sa svijetom.”, otkrila je pjevačica. “Sixteen” supotpisuju Raye i FRED(George Ezra, Clean Bandit), dok je za produkciju zaslužan Ian Kirkpatrick (Britney Spears, Julia Michaels).

Glazbenica je početkom travnja na svojem Twitter profilu najavila kako priprema nešto posebno, te je pozvala obožavatelje da joj pošalju fotografije i videozapise iz razdoblja kad su imali 16 godina. Prikupljeni je material spojen u veliki kolaž i postavljen kao pozadina lyric videa pjesme:

Goulding je svoj povratak nakon višegodišnje pauze najavila pjesmom  “Close To Me”, na kojoj su surađivali sve popularniji Swae Lee (“Unforgettable”, “Sunflower”) i jedan od najpoznatijih producenata današnjice – Diplo. Pjesma je u samo tri mjeseca skupila više od 300 milijuna streamova, dok je službeni videospot pogledan preko 80 milijuna puta.

Ellie Goulding jedna je od najpoznatijih britanskih glazbenica ovog desetljeća, a brojna postignuća čine ju zvijezdom čiji se uspjeh ne može osporavati. Osvojila je dvije BRIT nagrade, prodala 14 milijuna albuma, 102 milijuna singlova i skupila 13 milijardi streamova na digitalnim glazbenim platformama. Njen najzapaženiji hit do danas – „Love Me Like You Do“, na YouTubeu je pregledan skoro dvije milijarde puta.

Posljednji album, “Delirium”, objavila je 2015.  Na albumu su se našli hitovi poput „Love Me Like You Do“, „Something In The Way You Move“ i „Outside“. “Pjevačica se, osim glazbom, bavi i humanitarnim radom te je nedavno postala UN ambasadorica s ciljem da usmjeri pažnju na problem klimatskih promjena.