Jeste čuli za sarajevski bend Sunday Stories? Čut ćete i to ne nužno nedjeljom!
17. travnja 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Jeste čuli za sarajevski bend Sunday Stories? Čut ćete i to ne nužno nedjeljom!

Sunday Stories je bend iz Bosne i Hercegovine, stacioniran u Sarajevu, a osnovan prije 6 godine. Njihovi prvi koraci u glazbi stilski su pokrivali Jazz s primjesama rocka, dok prvi album ima pregršt fuzije smjerova od popa do latino jazza.

Album je osvojio srca publike kako domaće tako i regionalne te se Sunday Stories rado prisjete turneja u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Srbiji. Novi singl Sunday Stories odlučili su uraditi na našem jeziku u produkciji Đanija Pervana, producenta koji je između ostalog surađivao i s Letu Štuke, Natali Dizdar… Glazbu i tekst za novu pjesmu pod nazivom “Dišem” radila je Nina Babić, osnivač Sunday Stories, a na glazbi joj se pridružio i Saša Ćirić, gitarist benda. Aranžman pjesme potpisuje cijeli bend koji s Ninom i Sašom čine, prije svega dugogodišnji basist, Mustafa Kurtalić, Mirza Sijerčić i Adi Avdić.

Posljednji nastup Sunday Stories u Hrvatskoj odvio se 2018. godine u zagrebačkom Boogie jazz klubu, ali ekipa najavljuje novu suradnju uskoro. Trenutni plan je dozvoliti publici da zajedno “Dišu”, a kako doznajemo, pripremaju se i za veliki festival, Niseville Jazz Fest u Nišu, na kojem će sudjelovati u kolovozu ove godine.