Renato Metessi i Zvijezde najavili regionalnu turneju i novi album povodom 40 godina rada
19. travnja 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Renato Metessi i Zvijezde najavili regionalnu turneju i novi album povodom 40 godina rada

Nakon nebrojenih hitova (“Nikol”, “Ne pitaj za mene”, “Pravovjerni plesači”, “Narodna”…) i ususret četrdesetoj obljetnici rada, Renato Metessi i grupa Zvijezde pripremaju intenzivnu regionalnu koncertnu aktivnost pod nazivom “Never Ending Tour”.

 „Mi smo glazbenici i jedino što smo oduvijek sanjali su svjetla pozornice i rock’ n roll, to je  naša strast i naš život! Želimo dočekati obljetnicu, onako kako smo i započeli cijeli naš put, družeći se, svirajući i razmjenjujući emocije i energiju sa publikom!“ – Renato Metessi (Patrola, Zvijezde)

Turneja službeno započinje sudjelovanjem na velikom rock festivalu Varaždin Rocks, 25. svibnja na kupalištu Drava u Varaždinu, a kao što i sâm naziv turneje govori, nikada neće završiti!

 „Nevjerojatan osjećaj je spoznaja da naša glazba spaja generacije! Ljudi naših godina dobro nas poznaju, odrasli smo zajedno, ali i njihova djeca su čuli naše pjesme i nekako imamo osjećaj da smo duboko ukorijenjeni u glazbenoj kulturi, a o tom fenomenu svjedoči i serija „Crno-bijeli svijet“ u kojoj je korištena naša glazba!. Želja nam je posjetiti što više fanova i zato smo pripremili intenzivnu turneju koja se proteže po cijeloj regiji, a posjetit ćemo i neke gradove diljem Europe! Zapravo, ne mislimo se zaustavljati jer lavina jednom kad krene… I već smo u pripremama vrlo posebnih projekata, kojima ćemo zaokružiti obljetnicu i predstaviti se u potpuno novom i slobodno možemo reći neočekivanom izdanju“ – poručuju Metessi i Zvijezde.

Nakon gotovo dvije godine od posljednjeg studijskog albuma, Renato Metessi i grupa Zvijezde pripremaju novi, dvanaesti po redu studijski uradak, oplemenjen vrhunskom izvedbom, sjajnom produkcijom i snažnim stihovima! Objavljivanje albuma očekuje se najesen, a ekskluzivna je informacija da se za glazbenu produkciju brine jedan od najpoznatijih svjetskih producenata, koji je radio s imenima koja spadaju u samo glazbeno plemstvo, poput Princa!

„Zapravo, pjesme moraju imati razlog nastanka i moraju iznjedriti sve ono što je u nama, sve ono dobro i loše, sve emocije i svu energiju koju posjedujemo, a to je ponekad težak i spor proces! Vrlo smo senzibilni i širokih interesa, a kako vrijeme prolazi tako i mi sve više obogaćujemo vlastita životna iskustva i spoznaje te smatramo da smo postali dovoljno ozbiljni i zreli ljudi, za ozbiljan iskorak u produkcijskoj kvaliteti! Pripremamo svojevrstan triptih izdanja, novi studijski album za jesen, jednu kompilaciju B strana naših hitova i jedan vrlo poseban bideo album!“ – ističu.

Foto: Zvonimir Ferina