IZVJEŠĆE: Repetitor @ Rock bar King – Đakovo i “King” postaju slavonski rock centar
24. travnja 2019.
Boris Abramović (281 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Repetitor @ Rock bar King – Đakovo i “King” postaju slavonski rock centar

Večer uoči Uskrsa Rock bar King u Đakovu priuštio nam je još jednu poslasticu. Nakon Discipline kičme, Električnog Orgazma, Partibrejkersa, Psihomodo popa (da nabrojimo samo one najveće) ovaj put smo bili u prilici pogledati, poslušati i uživati u bendu koji je vjerojatno (po mom skromnom mišljenju) najbolji live act trenutno u regiji, a i puno šire.

Beogradski Repetitor relativno rijetko svira po Slavoniji, koja je i po tome, pri tome mislim na gostovanja većih recentnih glazbenih imena, pri nekom dnu ljestvice, ali da bi se stvari donekle popravile tu su vrijedni organizatori iz Rock bara King u Đakovu da poprilično poprave nastalu situaciju i da u jednu ruku Slavoniju ipak upišu u kartu rock događanja.

Subotu su mnogi iskoristili za zadnje pripreme uoči Uskrsa, ali i mnogi su se odlučili na put prema Đakovu jer Repetitor se ne propušta. I stvarno, pred pred punim “Kingom” ova beogradska trojka je već po ne znam koji put dala sve od sebe i u kao i obično ubitačnom ritmu rasturila i sebe i publiku.

Za sebe ću opet reći da više nisam ni kompetentan pisati o njima objektivno jer sam stvarno više nego fan i ni sâm ne znam koliko sam ih puta gledao, zadnji put vikend prije u Rijeci na Impulsu, ali kad god se ukaže prilika ja ću na ovaj bend opet. U životu je najveće zadovoljstvo kada možeš raditi stvari koje voliš, a ja na Repetitor ići volim(!).

U Đakovu je bilo publike sa svih strana, od Slavonskog Broda do Osijeka, od Vinkovaca do Županje. I tko god da se zaputio, što ja znam otkuda, nitko nakon koncerta nije požalio. Repetitor je ostavio srce na pozornici kao i svaki put, a upravo ovaj relativno mali “klub” najbolje je mjesto za svirku ovoga, a i sličnih bendova. Publika je na pola metra od izvođača tako da je kontakt već samim tim puno bolji, a Boris je to naravno iskoristio i nekoliko puta se prošetao s gitarom po “Kingu”.

Čuli smo uobičajeni best of repertoar uz nekoliko novih pjesama koje se koncertno bruse za novi album, a nakon koncerta Boris, Ana Marija i Milena nisu krili zadovoljstvo prijemom publike i svakako su obećali doći ponovo.

Odličan đakovački uvod u Uskrs. Nadam se da se uskoro ponovo okupljamo u “Kingu” na nekoj novoj rock veselici, a organizatorima još jednom sve pohvale za trud što održavaju rock živim u Slavoniji.

Foto: Tatjana Prvulović Mirković/Perica Šimundić (privatni albumi)