PREMIJERA: Surka iz svoje beatbox manufakture izbacuje singl inspiriran klupskom scenom 90-ih
8. travnja 2021.
Music Box (8068 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Surka iz svoje beatbox manufakture izbacuje singl inspiriran klupskom scenom 90-ih

Synth zvuk proizveden Surkinim glasom stvara kulisu plesnog podija. Novi potencijalni plesni hit “Tražim put” ima i svoj energičan video spot s prizorima raznih Surkinih nastupa.

Ante Prgin – Surka, glazbeni homo universalis i najmoćniji beatboxer ovih prostora, izbacio je novi singl “Tražim put” koji instantno mami na ples i koji nas mentalno teleportira u klub. Najnovija pjesma iz Surkine beatbox manufakture nastala je za vrijeme lockdowna, a inspirirana je klupskom i house glazbom devedesetih.

Da su otvoreni klubovi, pjesma “Tražim put” momentalno bi nam zacrtala put do najbržeg plesnog podija. Kako nam to okolnosti trenutno ne dozvoljavaju, “Tražim put” će do popuštanja mjera biti izvrsna pjesma za kućne tulume i zagrijavanje za, nadamo se, opuštenije razdoblje pred nama. Klupskoj atmosferi pjesme pridonose zvukovi u pjesmi koji su proizašli iz Surkinog glasa koji su kasnije procesuirani Morph tehnologijom kako bi krajnji produkt bio synth zvuk. Ritam je, logično, snimljen beatboxom. Ipak je Surka beatbox virtuoz.

Singl dolazi u pratnji spota koji je mozaik raznih snimki sa Surkinih nastupa uživo, s obzirom na to da pjesma odražava Surkinu nostalgiju za nastupima uživo. Autor teksta  glazbe je Ante Prgin Surka, koji također stoji iza ideje spota i režije spota, dok je spot montirao Nevio Smajić.

Ante Prgin – Surka beatboxanjem se bavi od kraja osamdesetih, kada se prvi put susreo i odmah zaljubio u ovu vokalnu tehniku. Kao najbolju karakteristiku beatboxa ističe to što možeš vježbati bilo gdje i ne moraš ništa sa sobom tegliti. Surka je također i kvalitetan multiinstrumentalist, od instrumenata se najviše identificira s bubnjem, udaraljkama i ritmom općenito, a kaže kako i voli pjevati. S novim singlom “Tražim put” želi svoje vještine dodatno približiti publici i unijeti malo nostalgije za klupskim vremenima i uzavrelim plesnim podijima.

Surka je dosad za Dancing Bear objavio singlove “Neki novi đir” u suradnji s Jakšom Jordesom, pjesmu “Večeras” te posljednji singl “Nisam za groove” s mladom glazbenicom Rosibom, koji ujedno ima spektakularan plesni video spot.