Heidi šeće psa u par minuta obišli svijet u sobi
26. travnja 2019.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

Heidi šeće psa u par minuta obišli svijet u sobi

„Bili smo na kraju svijeta. I bili smo tamo i tu. Lovili smo zalaske sunca putujući prema zapadu“, poručuju to Heidi šeće psa u novom, šarenom i razigranom singlu i spotu „Avantura“.

„Avantura“,  je novi, šesti po redu, singl  i spot kojim žele širiti samo dobre vibracije.

„Jako volim ovu pjesmu jer je puna metaforike.  Govori o putovanjima, maštanjima o putovanjima, ali i o tome da je život jedno veliko putovanje i avantura i da ga treba živjeti punim plućima.  Prvi put na pjesmi imamo brasseve koje su nam odsvirali stvarno renomirani glazbenici s kojima je bio užitak surađivati, a koji su nam obogatili zvuk i dali pjesmi još veću širinu i neku novu dimenziju.  Hrvoje nam je osmislio zabavan, veseo i šaren spot, a uvijek nasmijan i smiren Doringo je to sve odlično snimio i posložio, tako da mislim da smo i u audio i u vizualnom smislu napravili veliki korak naprijed.“,  poručuje dinamičan duo, Smiljana Štrbac (Heidi) i Hrvoje Borošić, koji zajedno potpisuju glazbu ove poletne i pozitivne pjesme.

Uz to, dosta putuju pa su za spot iskoristili uspomene s njihovih  putovanja i refleksije nekih proživljenih trenutaka, a to vidimo u motivima kao što su fotografije, suveniri, magneti… Pred Heidi je i novo putovanje, za dva tjedna  ide u Amsterdam. Spot je sniman u studiju Slamasonik u stop motion tehnici i sve scene su snimljene u jednom danu. Za produkciju pjesme angažirali su Srđana Sekulovića Skansija, koji zajedno s Heidi šeće psa potpisuje i aranžman, a u sviranju im se pridružila i zanimljiva grupa glazbenika: Igor Pavlica – truba, Ana Kovačić – saksofon, Ivan Marincel – trombon i Maro Market – klavijature.

„Heidi šeće psa“ je zagrebačka grupa osnovana u svibnju 2016. Okosnicu benda čine Smiljana Štrbac (Heidi), vokal, i Hrvoje Borošić, gitarist i autor pjesama.

Uz Hrvoja i Smiljanu, u bendu su iskusni klupski glazbenici i prijatelji, Ronald Fak na gitari, Toma Vlčev na bas gitari te Rene Kutičić na bubnjevima.