Singlom “Pozdravi Sunce” Vedran Ivorek najavljuje album “Sunce izlazi”
30. travnja 2019.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Singlom “Pozdravi Sunce” Vedran Ivorek najavljuje album “Sunce izlazi”

Pjesma je svojevrsna himna koja slavi život te podsjetnik na to da je svaki novi dan novi početak.

Pjesmu “Pozdravi Sunce” Vedran Ivorek već je uživo predstavio na nekolicini kantautorskih festivala, a nakon sjajnih reakcija publike te osvojenih nagrada za akustičnu izvedbu uživo, pjesma je napokon dobila i svoje službeno izdanje u pratnji videospota.

“Pozdravi Sunce” se može opisati kao svojevrsna himna za one koji se još nisu “predali”, koji tulumare, žive život 100 na sat i čekaju jutro na benzinskim postajama nakon što je sve drugo zatvoreno; za one koji prkose društvenim normama, koji se, iako mamurni od života, ne žele uklopiti u šablone koje društvo forsira… Pjesma je posvećena svima onima koji jednostavno slave nove prilike, nove ljubavi, novi život. Pjesma je ujedno i podsjetnik na to da je svaki novi dan novi početak te da nikad nije kasno promijeniti smjer.

“Nastala je jedne noći ili jutra kada je oko četiri, pet počelo svitati, ulovio me neki Bukowsky mode… Da budem iskren napisala se više manje sama, ja sam samo držao olovku, i gitaru naravno! Kao da sam uspio kondenzirati to prekrasno svitanje u pjesmu.
Drago mi je što se mnogima već svidjela u akustičnom izdanju i znam da jedva čekaju da je čuju u full aranžmanu, a nadam se da će se svidjeti i nekoj novoj publici koja me do sad nije imala priliku čuti!” – poručio je Vedran Ivorek.

Glazbu i tekst pjesme potpisuje Vedran Ivorek koji ju je i otpjevao te snimio akustičnu, električnu i bas gitaru. U produkciji i aranžmanu pridružio mu se Marijan Jelenić koji je također snimio klavijature te dodatne gitarističke dionice. Bubnjeve je snimio Giovanni Maucieri, za miks i mastering je odgovoran Perica Šuran dok video produkciju potpisuje Doringo.

“Pozdravi Sunce” ujedno je i najavni singl za album sličnog imena “Sunce izlazi”, a Ivorek za ovo proljeće i ljeto u planu ima još mnoštvo nastupa po Hrvatskoj i izvan nje. Trenutno se nalazi u Španjolskoj gdje nastupa na Sofa festu u Palma de Mallorca.