Nova pjesma “Gone Back” Barbare Munjas donosi važnu poruku
23. studenoga 2020.
Music Box (11095 Članci)
Podijeli

Nova pjesma “Gone Back” Barbare Munjas donosi važnu poruku

Talentirana kantautorica Barbara Munjas predstavlja novi singl “Gone Back” koji sadrži važnu i moćnu poruku o borbi s depresijom, anksioznosti i povezanim stanjima s kojima u tišini bori sve veći broj ljudi, a pred kojima društvo često okreće glavu i stavlja ih “pod tepih”.

“Depresija, napadaji panike ili u najmanju ruku anksioznost su nažalost stanja s kojima se susreće sve više ljudi. Jednom kad te zgrabe teško im se oduprijeti, vuku poput vrtloga i povratak na površinu nije nimalo lak, a pogotovo nije lako vratiti se nepromijenjen. Ova pjesma govori o tome, o bivanju u mračnim dubinama depresije i povratku iz istih, o osjećaju rastresenosti, nepotpunosti i izbivanja iz vlastitog života. Društvo bi trebalo više obratiti pažnju na taj problem današnjice jer depresija se vrlo često krije iza osmjeha, i krije se do samog kraja! Za mnoge se prekasno sazna da su patili od neke vrste psihičkog poremećaja. Depresija ne bi smjela biti tabu tema!“, poručuje Barbara.

Pjesma je dio projekta  Femme Nouvelle Vol. 2, čiji cilj je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici i potaknuti ih na suradnju. Prikladno konceptu projekta, Barbara je pjesmu snimala i producirala sama, dok je za mastering zaslužan Marko Kalčić.

Pjesmu prati i video spot koji je režirala Nora Vrsalović:
Koncept spota je stanje uma autorice s flashbackovima na neka prošla, sretnija vremena u djetinjstvu. Borba s psihičkim poremećajima je unutarnja, nevidljiva i u potpunosti koncentrirana na osobu koja to proživljava, te smo to htjeli dočarati u spotu u kojem je naglasak isključivo na Barbaru..”, viziju iza spota otkrila je Nora.

Digitalno izdanje projekta Femme Nouvelle potražite na svim streaming servisima od 27. studenog.

Foto: Nora Vrsalović i Vladimira Spindler