The Underground Youth i Wolver ovog tjedna u Močvari
9. svibnja 2019.
Music Box (6910 Članci)
Podijeli

The Underground Youth i Wolver ovog tjedna u Močvari

Ostalo je jako malo do četvrtog nastupa The Underground Youtha u Zagrebu koji će se dogoditi u nedjelju, 12. svibnja u Močvari! Večer će otvoriti švedski trojac Wolver koji će biti savršena uvertira za ovaj bend iz Manchestera, a važno je istaknuti da će koncert početi već u 20:30 kako bi se svi stigli naspavati za novi radni tjedan.  

The Underground Youth je osnovan 2008. u Manchesteru. Spiritus movens cijele priče je Craig Dyer, čiji je ovaj solistički projekt prožet u potpunosti DIY etikom i utjecajima iz svijeta književnosti, poezije i filma. Uskoro mu se pridružuju vizualna umjetnica i dizajnerica Olya Dyer (bubnjevi), Max James (bas, ranije svirao u bendu Johnnyja Marra), a od nedavno je Marka Vernona (gitara) u postavi zamijenio Leonard Kaage. Bend je poznat po velikom broju turneja i koncerata širom svijeta gdje sa svakim novim nastupom stvore svojevrsni kult. Njihov specifični zvuk evoluirao je od mračne psihodelije s natruhama shoegaze i bluesa do današnjeg post-punka. Do sada su objavili osam albuma i tri EP-a, a krajem ožujka izlazi im njihov deveti album „Montage Images Of Lust & Fear“ kojeg će ovom prilikom promovirati u Močvari.

Wolver je švedski trojac nastao u Karlstadu prije tri godine. Zvuče kao kombinacija Musea, Queena, Royal Blooda i QOTSA-a, a u svojim nastupima imaju i ponešto kazališnih momenata. Bend su osnovali Marcus Anderson (bass, vokal) i bubnjar Elias Arvidsson Nordgard kad su se upoznali na fakultetu, a prošle godine im se pridružio Filip Larsson. Uskoro će objaviti svoj album prvijenac. U svakom slučaju, bit će više nego kvalitetno zagrijavanje za The Underground Youth u ovu nedjeljnu večer.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 60 kuna i može se kupiti u Dirty Old Shopu ili preko njihovog web servisa, na dan će koštati 80 kuna.

Foto: Miriam Marlene