Petra Oreč, svestrana umjetnica, a prije svega glazbenica u prvom solo singlu i spotu “Daleko”
15. svibnja 2019.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Petra Oreč, svestrana umjetnica, a prije svega glazbenica u prvom solo singlu i spotu “Daleko”

Prvo smo je upoznali kao fenomenalan vokal zagrebačke grupe Vindon Havin, potom je njezino pjevačko umijeće prepoznala i grupa Boa s kojom je pozornicu dijelila zadnje tri godine, a sada nam se predstavlja u jednom drugačijem izdanju.

Petra Oreč “je solo” i super joj stoji! Naime, predstavlja nam svoj prvi solo singl “Daleko”, pjesmu koju je radila zajedno s prijateljem i gitaristom Vindon Havina i Boe, Lukom Banićem, a koja najavljuje njezin prvi studijski albumMix i mastering pjesme radio je producent Oli Nova.
“Nadam se da će se pjesma ‘Daleko’ svidjeti slušateljima i da će im se u konačnici svidjeti ostatak albuma koji smo pripremali unazad pola godine. Svaka od pjesama koju smo napravili do sada veže me uz neku situaciju i predstavlja mene, bez glazbenog kompromisa, a album u konačnici ima svoju priču pa je tako ‘Daleko’ za mene prva stranica te priče”kaže prelijepa i multitalentirana Petra.

Osim glazbe u umjetničkim krugovima poznata je i kao grafički dizajner i vlasnica marketinške agencije te je zbog svojih dizajnerskih angažmana nominirana dva puta za Porin u kategoriji Najbolje likovno oblikovanje (grupa Boa). Surađivala je i s kućom Dembiac Music (SAD) te je jedna od njezinih pjesama završila u ABC-ovoj seriji „Chasing Life“, a mogli ste je primijetiti i kroz energične nastupe u showu “A strana”.
Uspjeh joj je očito zapisan u krvnim zrncima, a došao je i trenutak kad se nakon glazbenog sazrijevanja posvećuje solo karijeri. Glavne konce drži i u genijalnom video spotu kojeg je režirao još jedan sjajan umjetnik Paolo Gentilini.
“Paolo je iznimno drag i talentiran mladi redatelj s hrpom odličnih ideja te mu ovim putem zaista zahvaljujem što je izdržao naše ludilo i napravio odličan spot koji smo snimali u Rovinju”, ističe Petra koja se i sama bavila snimanjem spotova, počevši za svoj bend Vindon Havin a nakon toga i za druge (Boa, Darko Rundek itd.)

Kako je i u Vindon Havinu i grupi Boa suvereno vladala pozornicom, sigurni smo kako će to raditi i na novom glazbenom putu. Daleko je samo prema nazivu prvog solo singla, ali ne i u stvarnosti. I baš kao što kaže pjesma – “vodi me daleko u neke druge priče” – Petra Oreč je spremna na sve izazove. Iznimne vokalne sposobnosti prije svega, a potom i smisao za glazbu to joj i dopuštaju.