Pjesma “Iznad oblaka” uživo na Mjesecu! Da, dobro ste čuli!
16. svibnja 2019.
Music Box (5367 Članci)
Podijeli

Pjesma “Iznad oblaka” uživo na Mjesecu! Da, dobro ste čuli!

Večer uoči svoje velike, 10. obljetnice, pjesma “Iznad oblaka” zasvirala je jako daleko iznad oblaka – točnije na Mjesecu.

Naime u sklopu spektakla “Sister Moon live moon bounce” u Puli, na Sveučilištu Jurja Dobrile, a zahvaljujući Dwingeloo radio teleskopu kojim je otkriveno da je naša galaksija spiralna, u srijedu navečer su se emitirali signali koji su se odbijali od površine Mjeseca. Između ostalih tu su privilegiju imali i članovi grupe Nola koji su za tu priliku odabrali svoju uspješnicu iz 2009. godine. Da bi stvar bila još zanimljvija, odnosno tehnološki naprednija, dio glasovnih i zvučnih signala koji su se odbijali od Mjesečeve površine ispisivale su posebno trenirane robotske ruke.

“Zahvaljujući Music Tech festivalu, Sveučilištu Jurja Dobrile iz Pule te projektu Sister moon live moon bounce, dobili smo priliku poslati pjesmu Iznad oblaka na površinu mjeseca i čuti trenutni povrat s površine istog, koji se dogodi već za 2 sekunde. Posjetiti površinu mjeseca makar samo glasom magično je i nevjerojatno iskustvo. Pjevala sam Mjesecu i on je pjevao meni. Poželjela sam biti gore u toj tišini i pjevati, pjevati….” – rekla nam je Gabi nakon što je proživjela ovo nevjerojatno iskustvo.

“”Voljela bih da si sada sam na Mjesecu …” Napisao sam te stihove ne sluteći da se može obistiniti. Najljepši poklon za 10. rođendan pjesme” – rekao nam je Marijan Jelenić autor legendarnog hita.

Nakon što se oporave od ‘mjesečevog nastupa’ grupu Nola čekaju pripreme za  Sea Star festival koji se održava u Umagu od 23. do 26. svibnja, a Nola će nastupiti na samom vrhuncu Sea Stara, u subotu 25.5.

“Radujemo se nastupu na velikom Sea Star festivalu u Umagu. Povest ćemo publiku na put Iznad oblaka, izmamiti im Osmijeh, pokazati im Moj svijet, reći da može Drukčije … Najsretniji smo kad sviramo.” – kaže ekipa iz grupe Nola.

Prošle godine Nola je proslavila dvadeset i pet godina benda te zajedničkog rada i stvaranja, što su obilježili izdavanjem kompilacije imena “25”, ali nisu dugo čekali da nas iznenade novim materijalom te opravdaju status kultnog benda na sceni. Zato je početak 2019. bio pravo vrijeme za novu stranicu, novi singl, novi spot, a  uskoro i novi album.

“Pjesmom “Imam tebe” zatvorili smo obljetničko slavlje. Redateljica Katarina Radetić iskoristila je dvadesetpetogodišnji put kao scenarij za spot i napravila trominutnu vožnju kroz naš život. I nas je ugodno iznenadila svojom vizijom.” -kažu iz Nole te nastavljaju o novostima koje nam pripremaju – “Za razliku od prošle godine kada smo slavili ono što je bilo, ove godine ćemo slaviti novonastale pjesme. Uskoro stiže još jedan singl, na pomolu su jako zanimljive suradnje, završavamo album…Ova godina ima predznak novo.”

Foto: Ivana Kujundžić