Nakon Brucea Springteena i David Byrne najavio rezidenciju na Broadwayu!
18. svibnja 2019.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Nakon Brucea Springteena i David Byrne najavio rezidenciju na Broadwayu!

David Byrne, kojeg smo imali prilike slušati prošle godine na zagrebačkom INmusicu, dolazi u Broadway gdje će održati nit koncerata u sklopu “The American Utopia” događaja.

Limitirani kapacitet će biti dostupan publici u Hudson Theatreu za otvarajući koncert 4. listopada, dok serija nastupa kreće 20. listopada i traje sve do 19. siječnja 2020. godine. Ujedno će  imati 18 nastupa u Emerson Colonial Theatreu u Bostonu od 11. do 28. rujna. David na neki način nastavlja ono što je započeo Bruce Springsteen koji je oborio sve moguće rekorde nizom koncerata na Broadwayu, a koji su zabilježeni na posebnom audio i video izdanju.

Koncerti Davida Byrnea sastojat će se od pjesama s albuma “American Utopia”, kao i od materijala njegovih Talking Headsa te iz bogate solo karijere. Byrne je rekao kako ga je za spomenuti album inspirirala turneja sa St. Vincent koja je također bila prošle godine na INmusicu. ”

“Zbog teatralnosti prošlih nastupa, mnogi su mi rekli kako moramo to prebaciti i na Broadway. Zašto ne? Ali što to znači? Smješteni u prekrasnom kazalištu na Broadwayu možemo usavršiti zvuk, svjetlo i cijeli nastup. Sâm sam si rekao da bi ovakva kombinacija mogla biti dobra”, rekao je David Byrne.

Foto: Matija Purgar