Vrlo lijepi slovenski etno projekt Ethnotrip predstavio pjesmu o neobjašnjivoj ljubavi i strasti!
26. svibnja 2019.
Music Box (5486 Članci)
Podijeli

Vrlo lijepi slovenski etno projekt Ethnotrip predstavio pjesmu o neobjašnjivoj ljubavi i strasti!

“Odeta v plašč noči” nalazi se na aktualnom albumu slovenskog projekta Ethnotrip,”Preden se zdani”.

Video za pjesmu o neobjašnjivoj ljubavi i strasti snimljen je u suradnji s Matejem Kolmanom, Gregorom Purgom i Miguelom Perezom. Kolmanko i Purgaj potpisuju spotove “Jovano, Jovanke”, Što imala K’smet Stamena” i “Tebi spilam”.

Autor stihova je pjesnik Štefan Kardoš, glazbu je napisala Tjaša Šimonka, a aranžman je djelo cijelog benda Ethnotrip. Kao gost u pjesmi sudjeluje gitarist Aljaž Gyurica.

“Odeta v plašč noči” je pjesma o neispunjenoj ljubavi i strasti. U ljubavi uvijek želimo sve više i više toga, što je za ljubav najčešće propast. Neko vrijeme nam se čini da je to bilo na dohvat ruke. Povratak na staro, traganje za starim osjećajima zapravo je potraga za tim fantastičnim trenutkom kada se sve činilo mogućim, ali je taj trenutak nemoguće vratiti i vjerojatno uopće ne postoji. Stoga, spremni smo prihvatiti tu fizičku bol, ali i beznadnu potragu”, kaže Štefan Kardoš.

Ethnotrip uskoro čeka na nastup na festivalu Godibodi (30. svibnja) u Ljubljani i nekoliko ljetnih koncerata. Kao jedna od prekmurskih etno grupa, koja čuva i nastavlja tradiciju sviranja glazbe, 11. lipnja 2019. sudjeluju u Velikoj panonskoj glazbi. Koncert etno grupa i pjevača, pjesnika Ferija Lainščka, Dušana Šarotara i Štefana Kadroša te Milana i Vlade Kreslina moći ćete poslušati na prvom programu Radio Slovenije u izravnom prijenosu iz Beltinaca.

Foto: Urška Lukovnjak