Obilje glazbenog veselja u Mastersu uz Solara i Iliju Ludviga
27. svibnja 2019.
Music Box (9881 Članci)
Podijeli

Obilje glazbenog veselja u Mastersu uz Solara i Iliju Ludviga

U petak, 31. svibnja na večeri Forty Fifty nastupaju kalifornijska DJ zvijezda Solar, osebujni kantautor Ilija Ludvig te domaćini Pepi Jogarde i Felver.

Zalasci sunca na istočnoj američkoj obali poseban su doživljaj. Nije neobično da je u takvom ambijentu ovaj junak sunčanog imena s prijateljima počeo sredinom 90-ih donositi razglas i agregat na Berkeley Marinu u San Franciscu. Partiji uz zalazak sunca postajali su sve masovniji, a Solar jedan od voljenijih DJ-a u tom gradu. I ne samo ondje, već i u cijeloj Americi i Europi gdje danas pušta po velikim festivalima, pa tako i na jadranskoj obali. Solar je njegovo pravo ime, a nadjenuli su mu ga hipi roditelji kad se u vrijeme njegovog rođenja nakon snažne oluje nad New Yorkom ukazalo sunce. Nije stoga čudno da njegovi sunset partiji, koje i danas organizira, imaju pravi hipijevski ugođaj.

Solara možemo čuti uživo napokon u Mastersu u petak, 31. svibnja, gdje će se u njegov hipijevski đir odlično uklopiti najbolje čuvana tajna regije, beogradski kantautor Ilija Ludvig. Ovaj pjesnik, glazbenik i zabavljač te borac protiv svih nepravdi ovog svijeta svira gitaru i pjeva te podiže atmosferu osobnošću, stand up nastupom i glazbenim umijećem. Tijekom koncerta zna promijeniti garderobu po nekoliko puta, prelazeći iz uloge matadora do grčkog boga te izvodeći svoju glazbu s primjesama bluesa, countryja, pa i balearice.

Kako i priliči, party počinje uz zalazak sunca na terasi koju će s prvim mrakom Ilija Ludvig svojim koncertom pretvoriti u rijetko viđeni ambijent u ovom klubu. Uvode u njegovu te Solarovu svirku napravit će domaćini Pepi Jogarde i Felver, a u središnjem dijelu noći gost iz San Francisca isporučit će eklektični nastup koji varira od disca do techna, počesto uz energiju punka i psihodeličnog rocka, stvarajući kombinaciju koju sam naziva gothic modern vintage sci-fi acid space waves.