Stigao je soundtrack filma o Eltonu Johnu –  “Rocketman”!
27. svibnja 2019.
Music Box (7086 Članci)
Podijeli

Stigao je soundtrack filma o Eltonu Johnu – “Rocketman”!

Iščekivani film o životu glazbene ikone Eltona Johna – “Rocketman” od 24. svibnja je pretpremijerno započeo s prikazivanjem u hrvatskim kinima, u distribuciji Blitza.

Svjetlo dana ugledao je i fenomenalan prateći soundtrack “Rocketman: Music From The Motion Picture”. Soundtrack sadrži neke od najvećih hitova koje su Elton i njegov dugogodišnji suradnik Bernie Taupin kreirali, a koje je za potrebe filma otpjevao Taron Egerton, protagonist “Rocketmana”.

Iako film nije isključivo kronološki prikaz Eltonovog života i rada, donosi nam interesantne činjenice, anegdote i manje poznate priče sramežljivog umjetnika koji se prije svoje preobrazbe odazivao na ime Reginald Kenneth Dwight.

Prateći soundtrack prepun je prepoznatljivih glazbenih klasika koje su Elton i Bernie kreirali kroz više od 50 godina suradnje, a koje je otpjevao Taron Egerton. Album je snimljen u legendarnom Abbey Road studiju, a produkciju potpisuje Grammyjem nagrađeni Giles Martin. Na soundtracku se nalazi i jedna nova pjesma – „(I’m Gonna) Love Me Again“, čiji su autori Elton John i Bernie Taupin, a koju su otpjevali Elton i Taron.

„Bilo je iznimno važno da Taron otpjeva moje pjesme. Moja je želja bila da način na koji me u filmu interpretira ne bude samo kroz glumu, već i kroz moju glazbu. U potpunosti sam vjerovao da će on i briljantan Giles Martin odraditi odličan posao, što je u ovakvom filmu iznimno bitno. Rezultati su zapanjujući.“, otkrio je legendarni Elton John.

„Glazba je žila kucavica ovog filma. Jednom kad pjesma započne, otvara se potpuno novi svijet. Taron se doista posvetio čitavom procesu, nisam do sad upoznao pjevača kojije toliko predan. Mislim da nitko nije mogao bolje inerpretirati Eltona.“, komentirao je Giles Martin, koji je veliku pažnju posvetio tome da se dinamika pjesama savršeno poklapa s ugođajem filma.

„Rocketman: Music From The Motion Picture“ – popis pjesama:

The Bitch Is Back (Introduction)
I Want Love
Saturday Night’s Alright (For Fighting)
Thank You For All Your Loving
Border Song
Rock & Roll Madonna – Interlude
Your Song
Amoreena
Crocodile Rock
Tiny Dancer
Take Me To The Pilot
Hercules
Don’t Go Breaking My Heart
Honky Cat
Pinball Wizard – Interlude
Rocket Man
Bennie and the Jets
Don’t Let The Sun Go Down – Interlude
Sorry Seems To Be The Hardest Word
Goodbye Yellow Brick Road
I’m Still Standing
(I’m Gonna) Love Me Again)

Foto: Greg Gorman