Zala Kralj & Gašper Šantl predstavili novu pjesmu i novo umjetničko ime!
8. lipnja 2019.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Zala Kralj & Gašper Šantl predstavili novu pjesmu i novo umjetničko ime!

Talentirani slovenski duo zalagasper (Zala Kralj & Gašper Šantl) svojim je sanjivim i melankoličnim electro-pop zvukom osvojio publiku diljem svijeta, zahvaljujući istaknutim i pomalo različitim nastupom na ovogodišnjem izdanju Eurosonga! Njihov novi korak u stvaranju sve zamjećenije glazbene priče je predstavljanje prve pjesme na engleskom jeziku – upravo je predstavljena „come to me“.

 „Ova pjesma govori o tome da dom nije definiran određenim mjestom, već osobom koja nas tamo čeka, budući da smo jedno drugome utočište. Svi imamo nekoga kome idemo kada smo uznemireni. ‘come to me’ predstavlja kontrast između vanjskog svijeta i našeg sigurnog balona“, objašnjava ovaj mladi i talentirani duo.

Pjesma je danas objavljena i na njihovom službenom YouTube Vevo kanalu, a u svega sat vremena od objave, ostvarila je više od 5.000 YouTube pregleda:

Zala i Gašper do sada su često izvodili pjesme na engleskom jeziku, međutim tek su s „come to me“ osjetili da nosi tu razinu kvalitete koju žele postići te da ima snagu i vrijednost biti njihov prvi službeni singl na engleskom jeziku. Uz to, s „come to me“ su učinili i iskorak u produkciji – naime, ovo je prva pjesma koju produkcijski ne potpisuju sami, već im se u kreiranju novog zvuka pridružio Nikodem Milewski, talentirani i cijenjeni producent koji je do sada surađivao s imenima kao što su Klangkarussell, Robin Schulz, Felix Jaehn…

„Upoznali smo se krajem prošle godine u Beču, raspričali se o glazbi i inspiraciji te smo jednostavno kliknuli. Susreli smo se u Sunshine Mastering studiju, proveli tamo pola dana, a upravo u tom periodu su u jednoj od susjednih prostorija masterirali novi album SOHN-a, što je bilo poprilično cool, budući da je on jedan od najdražih nam glazbenika!“ otkrio je duo o ovoj suradnji i zaključio: „Uživali smo stvarati ovu pjesmu s Nikodemom, odličan je producent“.

Zala i Gašper svoj su prvi singl „Valovi“ objavili 2017. godine. Pjesma je ubrzo postala iznimno popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji, a nagrađena je i priznanjem „Zlata piščal“ u kategoriji „Best Song of 2017“. Do sada su se predstavili s ukupno 4 singla na slovenskom jeziku, koje su okupili pod simbolično nazvanim EP izdanjem „Štiri“, objavljenim u veljači ove godine. Na tom EP-u nalazi se i pjesma „Sebi“, s kojom su nastupili na ovogodišnjem Eurovision Song Contestu u Tel Avivu. S pjesmom „come to me“ – svojim prvim singlom na engleskom jeziku, nastavljaju korak po korak predstavljati svoju zajedničku glazbenu priču.

Foto: Adrijan Pregelj