Od ove godine dodjeljivat će se glazbena nagrada Milana Mladenovića
10. lipnja 2019.
Music Box (8204 Članci)
Podijeli

Od ove godine dodjeljivat će se glazbena nagrada Milana Mladenovića

Zaklada Milana Mladenovića dodjeljivat će, počevši od ove godine, regionalnu glazbenu nagradu koja će nositi ime istaknutog glazbenika, pjesnika, kompozitora i vođe kultnog benda Ekatarina Velika.

Nagrada Milana Mladenovića dodjeljivat će se svake godine na dan Milanovog rođenja, (21. rujna), za  glazbeno djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2000 EUR.

Milanova Nagrada je regionalna i pravo da se natječu za nju imaju autori s područja svih bivših jugoslavenskih republika, za glazbeno djelo objavljeno između 30. lipnja prethodne godine i 30. lipnja tekuće godine, bez posebnih žanrovskih ograničenja. Rok za prijave je otvoren do 30. srpnja.  Prijave se mogu podnositi putem interneta na adresi https://www.milanmladenovic.com

Prijedloge djela koja konkuriraju za nagradu mogu podnositi autori, izdavači ili organizacije. Članovi prvog žirija za dodjelu Milanove nagrade su Zoran Kostić Cane, Vasil Hadžimanov i Aleksandar Žikić.

Zaklada Milana Mladenovića je osnovana prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka, Danica Mladenović. Zaklada je osnovana s namjerom da se autorska i osobna ostavština Milana Mladenovića sačuva kao cjelina i da se namjeni za kulturne i dobrotvorne svrhe. Ciljevi Zaklade su, između ostalog, da čuva uspomenu na Milana Mladenovića, brine se o objavljivanju njegovih djela i potiče umjetnicko stvaralaštvo dodjeljujući regionalnu muzičku  nagradu koja nosi njegovo ime.