Vojko V, Svemirko i JeboTon Ansambl prvi izvođači Motovun Film Festivala!
14. lipnja 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Vojko V, Svemirko i JeboTon Ansambl prvi izvođači Motovun Film Festivala!

Motovun Film Festival i ove je godine skrojen po mjeri čovjeka. Red filmova, red glazbe, puno hedonizma i čulnih zadovoljstava. Nakon grijanja stolaca na brojnim filmskim projekcijama, na glavnom motovunskom trgu zasvirat će Vojko V, Svemirko i JeboTon Ansambl, a oni su samo dio bogate glazbene ponude u kojoj će posjetitelji moći uživati od 23. do 27. srpnja na magičnom motovunskom brdu.

Vojko V (a.k.a. Vojko Vrućina) splitski je reper i glazbeni producent poznat po svom radu u bendovima Dječaci i Kiša Metaka, a prošle je godine odlučio ponovo uploviti u solo vode. Rijetko je koja popkulturna ličnost obogatila hrvatski leksik kao Vojko V: „kako to“, „ne može“ ili „zovi čovika“ prije dvije godine nikome ništa ne bi značili, a danas su više nego jasna referenca na njegove stihove o raznima aspektima hrvatske, pa i regionalne stvarnosti, ponekad komične, ponekad tragične, najčešće tragikomične. Osim što je ove godine osvojio tri Porina, o njegovoj velikoj popularnosti svjedoče i rasprodani koncerti u Splitu, Beogradu, Sarajevu, Mostaru, Čakovcu, dok je rasprodani Dom sportova u Zagrebu zasigurno vrhunac njegove karijere. Zbog svega navedenog Vojku je pripala čast da otvori 22. izdanje Motovun Film Festivala i to u utorak, 23. srpnja.

Nekako istovremeno uz Vojka u hrvatskoj glazbenoj svakodnevici rađala se još jedna jako lijepa priča: Svemirko. U jednom trenutku emo-macho, u drugom avangardan, a u trećem sasvim normalan, recept je koji njegove nastupe uživo čini posebnim. Podjednako su primamljivi onima kojima su to među prvim koncertima  u životu, kao i onima ponešto starijim, nostalgičnim za  novovalnih i synth pop melodijama iz 80-ih. Upravo takav glazbeni izričaj kumovao je tome što su trenutno najvruća roba među mlađim bendovima s prostora koji nastanjuju Južni Slaveni. Svemirko će na festivalu nastupiti u srijedu, 24. srpnja.

JeboTon ansambl ulični je bend koji već godinama uveseljava Zagrepčane svojim ad hoc svirkama kod Cvjetnog trga. Iza Jebotona se zapravo krije kolektiv zagrebačkih bendova: Antidepresiv, Lobotomija, Peglica i Komandos, Porto Morto, Sfumato i Trophy Jump, dok su neki bendovi trenutno u mirovanju ili rasformirani. Momci su krenuli zajedno obrađivati svoje pjesme u akustičnom obliku, kako bi mogli širiti svoju muziku putem uličnih svirki. Na njihovim nastupima jasno dominiraju pozitivna atmosfera, veselje i ljubav prema životu, što su nekako najbolje sublimirali u nazivu svog prošlogodišnjeg albuma : „Širi ljubav ili šuti. JeboToncima je pripala čast da zatvore Motovun Film Festival u subotu, 27. srpnja.

Ulaznice za 22. Motovun Film Festival već su u pretprodaji po najpovoljnijim cijenama putem servisa KupiUlaznice.hr (https://bit.ly/2IjkAJj).Paket Sve po 15 kuna uključuje 10 ulaznica po cijeni od 150 kuna za deset različitih projekcija po vlastitom izboru te mogućnost besplatnog kampiranja. Za one koji ne znaju kako do Brda filmova, osigurani su autobusi od Zagreba do Motovuna. Cijena paketa 10 ulaznica s prijevozom u jednom smjeru iznosi 250 kuna, a također su dostupne na KupiUlaznice.hr (https://bit.ly/2IGJRMd). Akcija vrijedi do 7. srpnja ili do isteka zaliha.

Foto: Nikola Knežević