Luxus Lord i Kaća iz benda Terminator snimili žestoku suradnju, pjesmu “Monumenta”
5. listopada 2023.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Luxus Lord i Kaća iz benda Terminator snimili žestoku suradnju, pjesmu “Monumenta”

Luxus Lord spojili su se s Kaćom, članicom benda Terminator, na žestokom rock singlu “Monumenta”. Glazbu, tekst i aranžman potpisuje gitarist i frontmen benda, Dalibor Farčić – Dale.

Kako bi zaokružili cijelu glazbenu priču, snimljen je i videospot u produkciji Dinka Čvorića – Doringa. Miks, mastering i produkcija napravio je Vedran Kovačić – Beli (Chicken Sound Studio).

“Rock glazba je već toliko iskompromitirana u Hrvatskoj i u regiji da je doslovno nemoguće opstati i strastveno se baviti njome ako nisi razvio svojevrsni oblik rock autizma. Način na koji mi gledamo na te stvari se prepoznaju kroz tekst ‘Monumente’. Svijet je očito na samom rubu apokalipse i velikih promjena, ali mi i dalje u nekom svom paralelnom svijetu inzistiramo na entuzijazmu, energiji i kvalitetnom zvuku i stvaranju. Kotrljamo taj Sizifov kamen vlastitog zvuka koji daje smisao našem tijelu i duhu podsjećajući nas da život nije samo ‘u se, nase i podase’ već nešto puno složenije i smislenije. Ne treba nikome podilaziti glazbom. Prava umjetnost nikome ne podilazi. Ako pogodiš duh vremena to je u redu i bit će ti puno lakše opstati, ali ako ne; ne treba brinuti nego čvrsto držati volan i voziti kroz svu vatru, bijes i lavež ‘realnih’ i ‘dobronamjernih’ ljudi. Ići protiv sebe te hodati linijom manjeg otpora je velika greška. To je mišolovka, a ona je i stvorena za miševe! Monumenta je simbol otpora i opstanka Luxus Lorda u uvjetima kada skoro svi odustaju od bavljenja bilo kakvom umjetnošću koja je neprofitabilna, a pogotovo u vremenima kad je glazba praktički svedena na ‘ring tone’ i lišena bilo kakve dublje posvećenosti. Kaća (Katarina Vukadin) iz benda Terminator je posebna i snažna persona koja je već dugi niz godina prisutna u kvalitetnoj glazbi te je sa svojim fenomenalnim glasom ovoj pjesmi dala jos veći sjaj! Nadam se da ćemo još nekad surađivati, a do tada bi završio stihovima ‘Monumente’: ‘I krećemo opet i nećemo stati, sve je to igra, ne gledaj na sat…!’ Veliki respekt svima koji ne odustaju tako lako!” – navode iz benda.

Ovaj korčulansko-zagrebački sastav poznat je po svojoj rock glazbi od osnutka 2005. godine. Cilj im je tada bio u alternativni, odnosno progresivni rock zvuk usaditi hrvatski jezik, što baš i nije slučaj na našoj sceni. Da je u pitanju idealna kombinacija dokazuje i popularnost među publikom, te brojni nastupi koje su imali u Hrvatskoj i izvan nje. U pripremi je i novi studijski album, a potom i koncertna promocija albuma.