Upoznajte mladu beogradsku grupu d r a m i dva singla s kojima najavljuju debi album
16. lipnja 2019.
Music Box (6923 Članci)
Podijeli

Upoznajte mladu beogradsku grupu d r a m i dva singla s kojima najavljuju debi album

Mlada beogradska grupa d r a m objavila je dva nova hit singla “Sami” i “Nije sve kao što izgleda” kojima je najavila svoj debi album koji će se pojaviti do kraja godine.

Grupa d r a m postoji od svibnja 2017. godine, a glazba koju stvaraju kombinacija je blue-eyed soula, popa, indi rocka i američkog roots rocka. Oni su: Stefan Aćimović (gitare, vokali), Marko Arizanović (klavijature, vokali), Branko Bane Dimitrijević (bas gitare, vokali) i Pavle Savić (bubnjevi, vokali) i kažu da su im glazbeni uzori Chat Faker, Matt Corby, Ed Sheeran, Kaleo …

Naša ideja je da sviramo pravu pop muziku u Srbiji i regiji, nešto što ovdje skoro da ne postoji, a što je na zapadu slušano, kao sto je Ed Sheeran na primjer” kaže ekipa iz benda i dodaje: “Želimo da pop bude pop, a ne ono u što se to kod nas pretvorio.  Jednostavno – hoćemo svjetski zvuk u Srbiji.

Kao najavu debi albuma na kojem trenutno rade, d r a m su 9. lipnja objavili dva hit singla: „Sami“ i „Nije sve kao što izgleda“. „Oni koji su nas slušali na koncertima su možda očekivali da ćemo početi nekim drugim pjesmama, ali ‘Sami’ je prva posle koje smo rekli: To je to!”, objašnjavaju momci zašto su baš ove pjesme odabrane za prvo predstavljanje publici i najavljuju: “Pjesme ćemo objavljivati u parovima i polako navikavati ljude na naš zvuk. Svaka pjesma zvuči pomalo drugačije, ali se tu negdje osjeća i provlači zajednička nit. Bit će još iznenađenja u našem zvuku”

d r a m su i dalje u studiju i rade na novim pjesmama. Planiraju tijekom ljeta izbaciti još  dva singla, a najesen još dva. Sve pjesme na kojima rade u posljednjih godinu dana naći će se na njihovom debi albumu čiji se izlazak očekuje do kraja 2019. godine. Producent koji je uobličio njihove glazbene ideje je Ivan Mirković – Bambi, a izdavač je PGP RTS.

Ova mlada, talentirana ekipa proglašena je od strane kritike za najveću glazbenu nadu Srbije u 2019. godini. Već su imali puno značajnih nastupa (Arsenal Fest, Elektropionir, Beer Garden, EXIT festival, Festival „Dev9t“, “Stična Festival” u Sloveniji, “Tower Rock Festival” u Vršcu…), a pred njima su i nastupi na festivalu „Dev9t“ (20.6.) kao i na Arsenal festu 22.6.

Foto: Nikola Todorović