3. DunavArt festival i Međunarodni dan Dunava uz Vatru, The Frajle, Brunu Krajcara i druge
18. lipnja 2019.
Music Box (6873 Članci)
Podijeli

3. DunavArt festival i Međunarodni dan Dunava uz Vatru, The Frajle, Brunu Krajcara i druge

DunavArt Festival s likovnim, gourmet-vinskim, glazbenim i drugim kulturnim sadržajima nastavlja se pozicionirati kao perjanica snažne promocije tradicije – kulture i destinacijskog turizma u Slavoniji.

Program započinje 28. lipnja u Vukovaru gdje će u večernjim satima ispred dvorca Eltz biti održan veliki koncert grupe Vatra. Drugi dan, 29. lipnja, u Vukovaru još jedno značajno događanje, Međunarodni dan Dunava koji se održava na šetnici uz Dunav ispod dvorca Elz, a očekuje vas bogat kulturno-umjetnički program, fišijada i u večernjim satima koncert Zvonka Bogdana.

DunavArt Festival drugoga dana u jutarnjim satima dolazi u Kopački rit gdje vas očekuje Klasika u ritu uz prekrasne zvuke klavirskog koncerta Konstantina Krasnickog. Navečer 29. lipnja u Erdutu vas očekuje koncert poznatog hrvatskog etno glazbenika Miroslava Evačića, a potom i prekrasnih dama – The Frajli!

Drugog vikenda festival se seli u najistočniji grad Hrvatske. 5. i 6. srpnja Ilok, atrij dvorca Odeschalci, bit će nezaobilazna destinacija svih ljubitelja dobrog vina i glazbe.  Dva dana zabavljat će vas i jedinstveni glazbenici iz Austrije pod nazivom Square Waltz, a u petak možete poslušati i Dunavske priče prof.dr.sc. Helene Sablić-Tomić, dekanice Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka. Nakon toga slijedi koncert Brune Krajcara i after party u Starim podrumime uz zvuke tamburica. U subotu, 6. srpnja slijedi još jedna glazbena poslastica, koncert grupe Silente.

Foto: Nikola Knežević