TKO SU TI APAŠI? Novi singl, spot i album prvijenac vintage prizvuka šibenskih milenijalaca BluVinil
3. listopada 2020.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

TKO SU TI APAŠI? Novi singl, spot i album prvijenac vintage prizvuka šibenskih milenijalaca BluVinil

BluVinil, jedan od bendova iz milenijalskog vala službeno je objavio svoj album prvijenac –  “Apaši”. 

Uz album, čiju audio produkciju potpisuje Antonino Šimić iz Greenwood Studija, objavljen je i istoimeni naslovni singl i videospot za kojeg iz BluVinila kažu kako je ovo njihov najzabavniji i najbolji spot do sada, a nastao je pod redateljskom palicom mladog i talentiranog Tomislava Dugandžića, također Šibenčana. 

”Scenarij i priču osmislio je upravo Tomislav Dugandžić i savršeno pogodio naš retro identitet te atmosferu čitavog albuma. Glavni motivi koji se provlače kroz spot su magnum košulje, sintesajzeri, brkovi, retro trenirke i ulje u kosi – dovoljno da steknete dojam!”– poručuje Matej Nakić, kantautor, gitarist i vokal u bendu.

Na albumu se nalazi 9 pjesama koje žanrovski pripadaju vintage rocku i popu, a objavljen je nakon 6 predstavljenih singlova i 5 videospotova, među kojima se ponajviše izdvajaju zadnja izdanja “Sigurna u nas”, “Moderna” i “Komarac”.

”Iza nas je puno uspona i padova, usvojenih lekcija (poglavito na svojoj koži), mnogo odricanja i naposljetku napornog rada. Izgraditi zvučni i vizualni identitet nije baš lako, stoga posebne zahvale idu našoj izdavačkoj kući Dallas Records, koja je čitavo vrijeme vjerovala u nas i imala povjerenja u tu našu retro-rock priču.  Ovakve se objave često pretvore u patetiku, ova se vjerojatno već pretvorila – stoga idemo do kraja. Nije to samo nosač zvuka. To smo mi, a Apaši su naš super duper novi album i novi singl, wohooo, slušajte nas pazite nas, jer znakovi su premalooo!”, poručuju iz BluVinila.

U njihove tri godine postojanja, od značajnih nastupa BluVinila tu je otvaranje za Sachera u Boogaloou, samostalni koncerti u zagrebačkim klubovima Sax, Route 66 i Vinyl, koncertna promocija albuma u Hard Placeu, nastup na CMC 200 festivalu u Slavonskom Brodu i nastup na Festivalu uličnih svirača u Novom Sadu, a novi su album uživo nedavno predstavili i u zagrebačkom Hard Placeu gdje su nastupili u sklopu #13 Velike Rock Eksplozije.

Foto: Sanja Lydija Kulušić