Michael Kiwanuka uoči koncerta u Šibeniku predstavio singl “Money”
22. lipnja 2019.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Michael Kiwanuka uoči koncerta u Šibeniku predstavio singl “Money”

Popularni pjevač i miljenik hrvatske publike je na oduševljenje brojnih obožavatelja predstavio singl “Money” na kojem mu se pridružio talentirani gitarist i kantautor Tom Misch. Pjesma je premijerno predstavljena kao Hottest Record In The World u Annie Mac showu na BBC Radio 1.

„Publika će na prvo slušanje steći dojam kako je u ovoj pjesmi riječ o tome koliko volim novac, no zapravo „Money“ govori o tome koliko opsjednutost novcem može biti opasna.“, objasnio je Kiwanuka koji s Tomom dijeli ljubav prema disco glazbi. „Zaključili smo da moramo pokušati snimiti pjesmu koja bi imala disco ugođaj. Nije nam dugo trebalo da pronađemo inspiraciju, svi su elementi vrlo brzo došli na svoje mjesto.“, komentirao je Tom Misch, ujedno zaslužan i za produkciju pjesme.

„Money“ donosi kombinaciju Michaelovog prepoznatljivog vokala te disco ritma, a jedinstvenom je čini i Tomov prepoznatljiv zvuk gitari. Kao prateći vokal gostuje Grammyjem nagrađena YEBBA, dok je za miks zaslužan Russel Elevado (D’Angelo, Kamasi Washington).

Michael Kiwanuka svoj je posljednji studijski album naziva „Love & Hate“ objavio 2016. godine. Izdanje je dobilo brojne pohvale te je Michaelu osigurao nominaciju za nagradu BRIT u kategoriji najboljeg britanskog albuma.

Talentiranog kantautora hrvatska će publika ove godine imati priliku uživo vidjeti 10. srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku.