Upoznajte Mi Nerve, mladi ženski solar punk kvartet i njihov prvi EP “EPopeja”
22. lipnja 2019.
Music Box (9566 Članci)
Podijeli

Upoznajte Mi Nerve, mladi ženski solar punk kvartet i njihov prvi EP “EPopeja”

Solar punk kvartet Mi Nerve novi je bend na glazbenoj sceni, a čine ga četiri djevojke koje su se upoznale na studentskoj blokadi Hrvatskih studija.

To su Tena Rak, Tea Ovničević, Ivana Pušnik i Ivana Ljubičić. Sviraju i rade u Zagrebu i Varaždinu, a za sebe kažu da su se okupile u jednom od prošlih, pa su se nastavile okupljati i u ovom životu. „Ime Mi Nerve potječe od božice mudrosti i glazbe koja nam je to ime sama poslala u naše nerve“ – kažu Mi Nerve.

Njihov prvi samostalni EP pod imenom “EPopeja”, kojeg su same snimile i producirale u studiju Dnevna soba u Zagrebu i masterirale u Varaždinu, ugledao je svijetlo dana ovog lipnja. Dva singla s novog EP-ja, „Moji planeti“ i „Opet“, objavile su za Prokulica Records.

“EPopeja”, u trajanju od 16 minuta, sastoji se od pet pjesama: „Moji planeti“, „Padanje“, „Raj“, „Opet“ i „Blink“. „Blink“, kao posljednja pjesma na EP-ju, zapravo je obrada na hrvatskom jeziku pjesme „I Miss You“ benda blink-182, za koju su Mi Nerve snimile spot. Uz to, suradnju su ostvarile i s norveškim redateljem Sebastianom Søgårdom iz 73Collectivea i plesačicom Majom Jakuš-Mejarec, s kojima su snimile spot za pjesmu „Opet“.