Doringo novim albumom publiku vode na zemljopisno rock putovanje
9. siječnja 2020.
Music Box (11078 Članci)
Podijeli

Doringo novim albumom publiku vode na zemljopisno rock putovanje

Grupa Doringo objavila je drugo studijsko izdanje dugog formata (nakon “Infography” iz 2017.), album “Gužva u Svemiru”. Bend čine Mihovil Jurdana (bas), Damir Mihaljević (bubanj) i Doringo (gitara, produkcija).

Osam instrumentalnih pjesama u surf/world/prog/rock maniri su snimljene u Slamasonik studiju te studiju SveMir u Zagrebu. Izdavač je Hitchtone Music & Promotion. Album otvara surf rock broj “Mrežničko Kolo” kojim Doringo daje novi termin u žanru: zemljopisni rock (geographical rock). Na saksofonu gostuje Mak Murtić. Slijedi “Privid Zajedništva” na kojoj gostuje Aldo Foško na bas klarinetu. “Kineska Močvara” nas vodi na daleki istok. Za ovu stvar napravljen je i spot koji je objavljen zajedno s albumom.

Rasplesani “Drabo Nuevo” zatvara prvu polovinu albuma. “Rimska Salata”  kao jedan od singlova kojim je album i najavljen nastavlja avanturistički ton albuma. Inspirirana je starim rimskim putevima po Velebitu. Gost na bas klarinetu je Aldo Foško. Šesta skladba po redu nosi naziv “Vrlika”, a nazvana je po kultnom mjestu u Dalmatinskoj zagori. Kao gosti na violini i akustičnoj gitari pojavljuju se Lucija Stanojević i Orjen Riđanović. Predzadnja stvar slovenskog naslova “Enofazni Števec” je u zanimljivoj 9/8 mjeri sa prog rock energijom. Album zatvara “Blue House”, korčulanske inspiracije koja se očituje u mediteranskoj atmosferi.

S ovim albumom Doringo nas je prošetao svojim zemljopisnim rockom.