The Strange koncert na krovu MSU-a za ljubitelje melankolične poetike i glazbe
3. srpnja 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

The Strange koncert na krovu MSU-a za ljubitelje melankolične poetike i glazbe

Ove subote 6. srpnja The Strange, bend koji je prošle godine na cilj stigao kao pobjednik s jednim od najboljih albuma objavljenim u toj godini, svirat će na krovu MSU-a u sklopu jednog od najljepših ljetnih, koncertnih događanja u Zagrebu – Ljeta u MSU-u.

Prošle godine The Strange su se nakon četrnaest godina pauze vratili s atomosferičnim americana albumom ‘Echo Chamber’ snimanim u Pragu pod nadzorom slavnog Philla Browna te produkcijskim oblikovanjem talijanskog glazbenika Antonija Gramentierija aka Don Antonio. Strastvenim pratiteljima glazbe Phill Brown je poznat kao čovjek koji je radio s ”glazbenim institucijama” Led Zeppelin, Roxy Music, Bob Marley, Cat Stevens i Dido.

U svojim počecima The Strange su osnovani kao projekt surf-rock benda The Bambi Molesters i lidera gothic-americana sastava The Walkabouts Chrisa Eckmana,. Debitantski istup ostvarili su 2004. godine albumom ‘Nights of Forgotten Films’‘ koji je perfektno izmiješao instrumentalnu surf glazbu s Chrisovim vokalom kojeg nerijetko uspoređuju s mračnim vokalom Nicka Cavea.  Kako kod kuće tako i u inozemstvu, debi album The Strangea odlično je prošao kod kritičara renomiranih glazbenih časopisa tipa Uncut, Mojo, Rolling Stone.. U nekoliko riječi ‘Nights Of Forgotten film’ je glazbeno djelo iz svijeta americane koje se moglo nositi i s ključnim albumima Calexica ili Lambchopa, bendova koji su u to vrijeme bili jedno od pera na perjanici tog žanra. Uspjeh drugog album ‘Echo Chamber’ ne zaostaje za njim pa je tako i on osim u regionalnom okruženju ovjenčan dobrim kritikama inozemnih magazina.

Ulaznice za koncert u sustavu Eventima.

Foto: Ivica Drusany