Bihaćki bend Luddit predstavlja prvu pjesmu i najavljuje debi album!
15. srpnja 2019.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Bihaćki bend Luddit predstavlja prvu pjesmu i najavljuje debi album!

Bend Luddit okupio se krajem 2018. godine u sastavu: Edin Ruždijić, Elo Harbaš, Jasmin Paparević, Elvedin Malkoč i Jure Petrović.

Upravo su počeli s pripremama  materijala za njihov prvi album, a kojeg najavljuju singlom “Taman”.
“Album planiramo objaviti do ljeta 2020. godine. U pitanju je neka mješavina stilova na blues-punk-rock temelju. Ima tu i žestokih stvari, potpuno oprečnih pjesmi “Taman”. I mi se krećemo u nekom pravcu koji ni nama samima nije potpuno jasan niti je u nekim okvirima pa ne možemo ni točno precizirati kako će izgledati taj finalni proizvod”, pojašnjavaju.

Kao potomci starih bihaćkih budističkih familija pjesmom “Taman” htjeli su odati počast Gautaminom “srednjem putu” koji uči o izbjegavanje krajnosti, putu koji je obilježen umjerenošću.

“Ako se žica na muzičkom instrumentu prenapregne puknut će, a ako je labava neće proizvoditi željeni zvuk. Srednji put ne znači da se nalazite između dvije lijepe žene i da obje ljubite. To nije to. Srednji put nije ni kukavičluk, ni strah, ni inercija. Nije mlak i nije neodlučan. On obuhvaća suprotnosti, uklapa se i nadilazi sve proturječnosti.” (Taisen Deshimaru)