Meritas otkrile nove koncertne destinacije od Visa do Špancirfesta
15. srpnja 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Meritas otkrile nove koncertne destinacije od Visa do Špancirfesta

U godini posvećenoj njihovih prvih 20, Meritas širi svoj glazbeni vidokrug, svoje polje djelovanja, posjećujući pozornice diljem i van Hrvatske, od Visa do Krapinskih Toplica, Knina i Čitluka, pa sve do Petrinje i Zagreba…

Kilometri i nautičke milje se nižu, ljetna turneja je krenula pa će tako Meritas ovo ljeto nastupiti 18.7. u Krapinskim Toplicama, 19.7. u Zagrebu, 26.7. u Petrinji, 10.8. u Šibeniku, 16.8. u Čitluku, 17.8. u Kninu, 19.8. u Visu, a turneju završiti 28.8. u Varaždinu na Špancirfestu, koji ih posebni veseli.

Zaista nas raduje što ljetnu turneju završavamo na Špancirfestu, na kojem smo prvi put zasvirale prije nešto više od deset godina. Tada smo izvele i našu, tek nastalu, Odjednom ti, koja je zaživjela sve do danas i postala na neki način bezvremena. – komentiraju Meri Jaman i Anita Valo te dodaju, Naših prvih 20 godina slavimo na najljepši mogući način – koncertno! Posebno nas veseli što posjećujemo pozornice i gradove u kojima do sada nismo svirali. Veliko nam je zadovoljstvo nizati koncerte pred publikom koja nas, možda još nikada, nije doživjela uživo. Veselimo se svakom od koncerata i pozivamo sve da nam se pridruže ako se nađu u blizini.

Meritas ovu godinu provodi u dovršavanju svog novog albuma te kao i uvijek, potvrđujući svoju konstantu, nižu singl po singl, spot po spot te tako uspješno nadopunjuju svoju već odavno impozantnu pjesmaricu.

Najnoviji singl Blizu ljubavi najavio je ovogodišnju ljetnu turneju i preselio autorice iz studija Jure Ferine i Pavla Miholjevića na čudesne ljetne pozornice.

Uživajući u svakom koraku svog stvaranja, ipak posebna harmonija i naboj dogodi se upravo na koncertima u društvu njihovih glazbenika, Zdeslava Klarića na klavijaturama, Ivana Božanića na električnoj gitari, Mladena Munivrane na bas gitari te Danijela Tuškana na bubnjevima.

Foto: Mare Milin