BANKS objavila treći studijski album “III”!
16. srpnja 2019.
Music Box (5945 Članci)
Podijeli

BANKS objavila treći studijski album “III”!

Popularna američka pjevačica BANKS sinonim je za atmosferičan R&B koji hipnotizira svojom senzualnošću.

Tri godine nakon posljednjeg studijskog izdanja, osebujna je glazbenica na oduševljenje obožavatelja predstavila novi album „III“.

„Nastajanju ovog albuma posvetila sam dvije godine, bio je to proces u koji sam uložila puno ljubavi. Sad je došao trenutak da nove pjesme podijelim sa svima što me čini presretnom.“, otkrila je pjevačica, koja je uz glazbenog suradnika BJ Burtona (Bon Iver, Francis and the Lights) zaslužna i za produkciju albuma. BANKS je album najavila krajem travnja ove godine kad je objavila njegov vodeći singl „Gimme“ koji je do danas sakupio više od 11 milijuna streamova. Za pjesmu je objavljen i videospot koji reflektira zavodljiv i atmosferičan ugođaj same pjesme:

Na albumu „III“ našlo se 13 pjesama, niz koji simbolično završava pjesmom „What About Love“ koja za BANKS sadrži važnu poruku: „Ova se pjesma našla na kraju albuma jer bez obzira na sve, nikad ne želim izgubiti nadu. U protivnom bih bila ogorčena, a to ne želim“.

Amerikanka Jillian Banks pažnju je na sebe skrenula 2013. godine EP izdanjima „Fall Over“ i „London“. Godinu kasnije zahvaljujući debitantskom, platinastom albumu „Goddess“, postala je sinonim za senzualan i mračan R&B kojim je osvojila publiku u čitavom svijetu. Na njemu su se našli platinasti singl „Beggin For Thread“ te „Waiting Game“, koji je postigao zlatnu nakladu. Pjevačica je 2016. godine objavila drugo studijsko izdanje „The Altar“ koje je u 30 zemalja debitiralo u Top 10 na iTunesu. Njene su pjesme do danas skupile više od milijardu streamova, a imali smo ih priliku čuti i u brojnim filmovima (Divergent) i serijama (Uvod u anatomiju).

BANKS je uz svoj novi studijski album objavila i datume američke i europske turneje, a nama će najbliže nastupati u Njemačkoj, Nizozemskoj i Francuskoj.

III“ – popis pjesama
Till Now
Gimme
Contaminated
Stroke
Godless
Sawzall
Look What You’re Doing To Me (feat. Francis And The Lights)
Hawaiian Mazes
Alaska
Propaganda
The Fall
If We Were Made Of Water
What About Love

Oznake 2019, banks, ill, novi album