Sailor Sweet&Salt Music Festival kreće na drugu plovidbu – nekoliko je razloga za ukrcavanje!
25. srpnja 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Sailor Sweet&Salt Music Festival kreće na drugu plovidbu – nekoliko je razloga za ukrcavanje!

Brojimo sitno do drugog izdanja festivala Sailor Sweet&Salt Music Festival, koji se ovog petka 26. srpnja odvija na sjajnoj, do sad nekorištenoj lokaciji – Senjskom pristaništu, u samom srcu grada Rijeke.

Nakon brojnih ideja o revitalizaciji i iskorištavanju ovog prostora, za nadati se kako je upravo ovaj festival prvi u nizu događaja koji će se na ovom prostoru dogoditi. No, razloga za dolazak na festival je još nekoliko. Prije svega, to su ovogodišnji izvođači, pri čijem se izboru i ovog puta vodilo računa o njihovom sveobuhvatnom radu i porukama koje odašilju glazbom.

Sailor s velikim zadovoljstvom predstavlja program koji kao headliner nosi jedna i jedina, neponovljiva diva domaće glazbene scene Josipa Lisac. Na recentnim nastupima izvodi svoje brojne uspješnice u osvježenim aranžmanima, praćena mahom mladim kvalitetnim glazbenicima. Novi materijal predstavit će i Chui, hvaljeni kvartet koji kombinira jazz s rockom, elektronikom i zapravo svime što im dobro zvuči. Novi album je spreman, te izuzev novih pjesama pripremaju i presjek radova s nekoliko prijašnjih. Riječki dvojac The Siids spremaju debut album za jesen i upravo na Sailoru imate priliku čuti što će se sve na njemu naći. Mrave brojim, projekt Zorana Klasića Klasa, otvara festival i to s materijalom koji će uskoro doživjeti i službeno izdanje.

Konačno, tu su Mr Lee & IvaneSky, kao organizatori i autori koncepta Sailor, koji ovom prilikom premijerno predstavljaju istoimeni album. Pjesme na albumu nastale su za potrebe predstava na kojima je dvojac bio angažiran te naravno, u sklopu znanstveno-umjetničkog projekta “Zvučni karburator”, koji čini jezgru Sailora.

Kako sami ističu, “Zašto je Sailor važan za Rijeku? Zašto morate doći sutra na festival i poslušati novi album Sailor? Pjesme su napravljena na frekvenciji Rijeke i ljudi, vaša srca čine zvuk i ritam ovog grada i čuti to potvrđuje našu zajedničku frekvenciju. Možemo je zajedno mjenjati i ovom gradu dati drugu frekvencijsku kulisu koja utječe na naše živote na način koji možda do sad niste bili ni svjesni. S tom frekvencijom grada Rijeke putovali smo do Berlina i surađivali sa njihovim simfoničarima ne bi li dobili još jednu dimenziju moguće suradnje između tog vrhunskih umjetnika i zvuka života dragih Riječana.”

Cijena ulaznice je iznimno povoljna i iznosi 60kn u pretprodaji (online entrio.hr i fizička pretprodajna mjesta Entria, uključujući riječki Dallas Music Shop), te 80kn na dan događaja.

Raspored nastupa

20:00 otvaranje vrata
20:45 – 21:15 Mrave brojim
21:30 – 23:00 Josipa Lisac
23:30 – 00:30 Mr Lee & IvaneSky
00:45 – 01:30 The Siids
01:45 – 02:45 Chui

Foto: Goran Berović