Soundgarden planiraju objaviti novi album koristeći demo snimke Chrisa Cornella
25. srpnja 2019.
Music Box (10723 Članci)
Podijeli

Soundgarden planiraju objaviti novi album koristeći demo snimke Chrisa Cornella

Živući članovi Soundgardena otkrili su kako žele snimiti novi album koristeći demo snimke koje su snimili s pokojnim Chrisom Cornellom, prenosi NME magazin.

Cornell je počinio samoubojstvo 17. svibnja 2017. godine, a iza sebe je ostavio bogatu karijeru kako u bendovima kao što su Audioslave, Temple of Dog, ali ponajviše u Soundgardenu. U sjećanje na svojeg kolegu i prijatelja Soundgarden bi htio snimiti album s njegovim vokalom.

“Snimili smo demo snimke, ali iznimno dobre kvalitete zato što su Chris i Matt bili vrlo zainteresirani u svoju kućnu tehniku snimanja, tkao da bi snimili demo pjesme, a potom bi Ben i ja dodali svoje gitare ili bas. Možda bi Matt odsvirao bubnjeve na riff koji bi Chris snimio. I to bi sve snimio jedan od naših inženjera ili tehničara”, rekao je Thayil.

“Ovo je zanimljiv stvari, cijeli naš backline, naši gitaristički i bas tehničari, svi su oni producenti i inženjeri, tako da volimo kad nas prate na turnejama i volimo ih imati u studiju, a jedini ljudi koji su na dva terena su Nate Yaccino, Josh Evans i Dave French. Oni su radili s nama i u studiju i na pozornici i to je odlična obitelj koja je involvirana u sve aspekte karijere benda. Tkao da će nam to pomoći. Doći će i snimiti dijelove koji su nam izmakli na demo snimkama”, ističe.

Za sada je to sve ideja jer razmišljaju o cijelom projektu već dvije godine, ali nažalost ne posjeduju demo snimke koje je Chris snimao u svojoj kući. Imaju samo kopije, ali su im potrebne originalne datoteke kako bi sve mogli smiksati i finalizirati. Stoga, više detalja oko projekta za sada nemaju, ali lako bi dobra ideja mogla postati realnost.

Izvor: NME