Neno Belan s predivnom ljubavnom pjesmom “Lito umire” na Šibenskoj šansoni!
1. kolovoza 2019.
Music Box (11099 Članci)
Podijeli

Neno Belan s predivnom ljubavnom pjesmom “Lito umire” na Šibenskoj šansoni!

“Lito umire” nova je pjesma jednog od naših najboljih glazbenika Nene Belana, s kojom će 17. kolovoza nastupiti na 22. večerima dalmatinske šansone u Šibeniku.

Predivna ljubavna, sjetna balada doista odgovara kraju ljeta, polaganom kraju još jednog životnog ciklusa i njegovim slijedećim mijenama. Neno je vrhunski autor iza kojeg su nebrojeni hitovi i pjesme koje ostaju zauvijek pa će i “Lito umire” bez sumnje stati uz bok velikim baladama kao što su “Ponoćna zvona” i “Dugo toplo ljeto”. Ljubav se može izraziti, opisati i doživjeti na nebrojeno načina, svatko od nas primjer je za sebe, a onda su tu pojedinci koji stvaraju univerzalna djela s kojima se svi možemo, više ili manje, povezati, poistovjetiti.

Neno o novoj glazbenoj priči kaže: “Čast mi je predstaviti moju novu pjesmu ‘Lito umire’ za koju je glazbu napisao Josip Radić, moj prijatelj i kolega. Zanimljivost je da ju je napisao sa samo 16 godina (sada ima nekih dvadesetak više) i pjesma je bila izvorno napisana na engleskom jeziku. Kad sam ju čuo, momentalno sam se zaljubio i nedavno sam predložio Josipu da napravim hrvatsku verziju. On se složio, a ja sam napisao tekst. Tekst koji je melankoličan, koji govori o emociji koju čovjek osjeća kad razmišlja o nekoj svojoj davno izgubljenoj ili prošloj ljubavi.”

Gost glazbenik u pjesmi je jedan od najtalentiranijih hrvatskih klavirista mlađe generacije Zvjezdan Ružić: “Siguran sam da će vam se svima pjesma dopasti i što drugo da vam poželim nego da uživate u njoj.”

Josip Radić, Neno Belan i Olja Dešić zajedno su napravili predivnu pjesmu uz koju će svatko na trenutak zastati i prepustiti se mislima. Iako je ljeto na vrhuncu, uživajte u divnom ulasku u sasvim drugačiju jesen.

Foto: Nikola Knežević