S.O.S. Maribor najavio peto izdanje međunarodnog uličnog kantautorskog festivala!
15. kolovoza 2019.
Music Box (8706 Članci)
Podijeli

S.O.S. Maribor najavio peto izdanje međunarodnog uličnog kantautorskog festivala!

Udruga KUD SOS u koprodukciji s Narodnim domom Maribor i MKC Maribor, petu godinu zaredom u Mariboru organizira dobrovoljni dvodnevni međunarodni ulični festival za kantautore “S. O. S. Maribor – Sound Of Streets”.

Ove godine održat će se 2. i 3. rujna u Vetrinjskoj, Gosposkoj i Slovenskoj ulici u Mariboru. Festival se sastoji od dnevnog i večernjeg programa. Ima tri ulične i večernju pozornicu. Ulična mjesta nazivaju se Tkalka, Slovenka i Štajerka i označena su tepihom u stilu uličnog sviranja. Nastupaju tri kantautora dnevno, koji započinju s nastupom u isto vrijeme, svaki na svom mjestu. U vrijeme nastupa kantautor ima pred sobom šešir koji je namijenjen za dobrovoljne priloge prolaznika. Šešir je ujedno i simbol festivala. Iznos doprinosa na ulici (ili što god pada u šešir) u potpunosti pripada izvođaču. A izvođači su renomirani međunarodni i regionalni kantautori, koji su pozvani da sviraju svoje pjesme s gitarom na ulicama Maribora.

Svrha S.O.S. Maribora je prezentacija ulične kulture na inovativan način, promocija autorske glazbe, sudjelovanje kulturnih udruga i interkulturalno umrežavanje s drugim gradovima. Želimo potaknuti događaje u središtu Maribora i približiti ljudima kvalitetu autorske glazbe. Događaj je dostupan svima i besplatan je. Osim slovenskih festival je do sada bio domać izvođača iz Jamajke, SAD-a, Engleske, Škotske, Irske, Italije, Austrije, Hrvatske i Srbije. Ove godine prvi put se pridružuju Poljska i Bosna i Hercegovina.

PROGRAM 2019

2. rujna

Anže Palka (SLO)
Anita Šunjić (BIH)
Andrej Boštjančič – Ruda (SLO)

3. rujna

Sir Croissant (BIH)
Nejc Praznik (SLO)
Dan Zelisko (POL)

Napomena: Kantautor nastupa po 25 minuta na svakom mjestu. Nakon tog vremena prelazi na sljedeću scenu gdje se postupak ponavlja. Kretanje između mjesta zamišljeno je u krugu u smjeru kazaljke na satu. Pjevač zaključuje svoj dnevni nastup na trećem mjestu. Istog dana s početkom u 19 sati organiziraju večernji koncert istih kantautora u Vetrinjskoj ul. 30 u Mariboru (klub Wetrinsky).