Kralj balkanskog autotunea, Ajs Nigrutin, dolazi u Vintage!
16. kolovoza 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Kralj balkanskog autotunea, Ajs Nigrutin, dolazi u Vintage!

Ajs Nigrutin nastupit će 20. rujna u Vintage Industrialu. Upečatljivi beogradski reper dolazi u Zagreb taman nakon izlaska satiričnog viralnog hita „Abu Dhabi“ koji je pod pseudonimom Ajs Nigucci u samo šest dana zaradio više od milijun pogleda, dosegao #1 u trendingu na YouTube-u te potaknuo lavinu komentara u čitavoj regiji.

Parodijom „Abu Dhabi“ obrecnuo se na nove trap kraljeve Balkana koji uživaju iznimnu popularnost, a u čijim se pjesmama vokabular svodi na spominjanje svjetskih marki, luksuznih destinacija, konzumacije droge i slično. Pretjerivanje autotuneom samo je jedan od alata kojim se poslužio kako bi izrazio svoje gađenje i kritiku žanra, a za potrebe spota potrudio se i fizički od svog lika napraviti prigodni alter-ego.

Mimo ljetnog parodiranja kolega, Ajs je nedavno izbacio i singl „Letnje je vreme“ te kod publike stekao bodove za ostanak vjernosti svom „baraba“ stilu i elokventnom izričaju.

Ovaj kreator provokativnih tekstova prožetih humorom i internim šalama od početka karijere 1996. unutar sastava Bad Copy koristi jezik ulice uz sirove beatove. S ovim trojcem izdao je tri albuma, dok jedan potpisuje kao član kolektiva 43zla. Solo karijeru započinje albumom „Nigrutinski rečeno“ (2002.) te ju nastavlja izdanjem „Štrokavi pazuh“ (2005.) s koje niže hitove poput „Bekam“, „Spejs Nigrutin“, „Indo Grasa“ i mnoge druge. Uslijedili su albumi „Kajmak i Katran“ (2008.), „Fujznem Džigili“ (2009.) u suradnji s Bvanom te „Apunktura govneta“ iz 2015. Ikona underground hip hopa na ovim prostorima inspiraciju za tekstove pronalazi u tematici od trave, seksa i svakodnevnog života, a prepoznatljivo korištenje „šatre“ čini rado viđenim gostom zagrebačke publike.

Ajsu će bekove držati kolega Timbe. Kao support prije njihovog nastupa najavljen je Grše.

Ulaznice
U pretprodaji od 19. kolovoza po cijeni od 45kn na lokacijama:

  • Dirty Old Shop (Tratinska 18)
  • Vintage Industrial / Grif (Savska 160)
  • hr – bit.ly/jedna_buksna

Na dan će za ulaznicu trebati izdvojiti 60kn.