Finski i španjolski death metal u Močvari uz Corpsessed, Graveyard i Lie in Ruins
22. kolovoza 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Finski i španjolski death metal u Močvari uz Corpsessed, Graveyard i Lie in Ruins

Abyssal Booking i Nasty Events u suradnji s klubom Močvara predstavljaju 9.10. još jednu death metal feštu, unikatnu posalsticu kombinacije finskog i španjolskog death metala uz Corpsessed (FIN), Graveyard (ŠPA) i Lie in Ruins (FIN).

Corpsessed kombinira death i doom metal s daškom zlosutnosti black metala inspiriranog horor filmovima. Debitantski cjelovečernji album pod nazivom “Abysmal Thresholds” je objavljen početkom 2014. godine i s njim su postali nositelji baklje finskog death metala. Zadnji album, “Impetus of Death” objavili su prošle godine, a koji je zvuku dao još jedan korak prema naprijed. Odradili su do sada dvije europske turneje, jednu s Cruciamentumom, a drugu s Undergangom, svirali na velikom broju festivala (Obscene Extreme, Netherlands DeathFest, Tuska Open Air, Kill-Town DeathFest) i prvi put dolaze u Hrvatsku.

Graveyard je trenutno jedan od aktivnijih bendova na španjolskoj sceni, pogotovo ako se usredotočite na klasičan način sviranja death metala. Dolaze iz Barcelone i razbijaju zabludu o tome da ovaj stil sviranja ima svoj monopol u skandinavskim zemljama, Velikoj Britaniji ili Nizozemskoj. Cijeli opus benda je mračan i sumoran, a u Zagreb stižu s novim album “The Sea Grave”.

U bendu Lie in Ruins su dva člana Corpsesseda. Nastali su davne 1993. godine u zlatno doba death metala, napravili par demo tejpova i odmorili do 2002. kada su se ponovno iskopali iz groba kako bi širili sjeme zla. Objavili su nekoliko izdanja, a zadnji album “Towards Divine Death” izašao je 2014. godine za Dark Descent Records. Također su prvi put u Hrvatskoj.

Ulaznica za novu death metal feštu u Močvari su 60 kuna, a moguće ih je kupiti na blagajni kluba.