David Byrne pokrenuo online magazin “Reasons to Be Cheerful”
25. kolovoza 2019.
Music Box (11023 Članci)
Podijeli

David Byrne pokrenuo online magazin “Reasons to Be Cheerful”

Kako piše Rolling Stone magazin, samo dvije godine nakon najavljenog projekta, David Byrne pokrenuo je vlastiti online magazin naziva “Reasons to Be Cheerful”, a koji bi trebao biti, citiramo, okrepljujuće sredstvo za burna vremena.

Ovaj online magazin je dijelom magazin, dijelom terapijska seansa, dijelom plan za bolji svijet, a na njemu će dijeliti pametne i dokazane prijedloge za rješavanje najvećih problema ovog svijeta.

Portal je pokrenut ove subote, a Byrne je do sada objavio niz priča, ukljućujući i onu o malom gradu Kochi u Indiji, a njegov suradnik Brian Eno stavio je svoj odgovor na Byrneov članak o zabrinutosti korištenja nuklearne energije.

Često se čini kako svijet ide izravno u pakao. Probudio sam se ujutro, pogledao sam novine i rekao sebi – ‘o, ne’. Često sam depresivan pola dana. Mogu zamislite da se neki od vas osjećaju isto”, rekao je Byrne u izjavi prilikom pokretanja projekta koji je kao svojevrsna terapija. Počeo je prikupljati dobre vijesti, stvari koje ga podsjećaju da ipak postoji nešto pozitivno što se događa u svijetu i stvari koje rješavaju probleme te čine ovaj svijet boljim. “Počeo sam pričati drugima što sam sve pronašao”, ističe Byrne.

Izvor: Rolling Stone

Foto: Matija Purgar