Hari Rončević na Gripama slavi 25 godina karijere!
5. rujna 2019.
Music Box (7894 Članci)
Podijeli

Hari Rončević na Gripama slavi 25 godina karijere!

Možete li zamisliti bolji večernji ugođaj od prekrasnog prostora Tvrđave Gripe kojim odzvanjaju najljepši ljubavni stihovi? Upravo takav izlazak nudi se svim posjetiteljima “Teatra pod zvijezdama” ovu subotu, 7. rujna, jer stiže Hari Rončević.

Hari Rončević jedan je od najpoznatijih hrvatskih kantautora čije jedinstvene pjesme već dugi niz godina osvajaju srca publike. Na festivalu “Teatar pod zvijezdama” 7. rujna u Splitu proslavit će 25 godina svoje bogate karijere. U četvrt stoljeća stvaralaštva ostavio je neizbrisiv pečat u hrvatskoj glazbenoj povijesti, a s jednakim žarom stvara i danas.

Iako je dotad koketirao s glazbom, svoj prvi album Buntovnik s razlogom objavio je 1994. godine, a iste godine na Melodijama hrvatskog Jadrana njegova pjesma Getanin osvaja 1. nagradu stručnog žirija. Kurioziteta radi, te je godine nastupio Gibonni s pjesmom Lipa moja i osvojio drugu nagradu publike.

Pjesma Getanin Hariju je donijela veliku popularnost koja je presudila da ostavi svoj “dnevni posao” geodeta te se u potpunosti posveti glazbi, a mi smo dobili kantautora uz čije pjesme generacije već odrastaju, zaljubljuju se i rastavljaju, plaču i smiju se, pjesme koje žive u publici.

Premda su njegovi glazbeni počeci bili vezani uz socijalno angažirane tekstove (Getanin, Buntovnik bez razloga..), najveću popularnost stječe svojim ljubavnim baladama.

Prva ljubavna pjesma kojom je zarobio srca svih romantika bila je Još tvog je poljupca na mojim usnama, a od te davne 1997. napisao je i uglazbio niz najljepših stihova: Još ne znam kud s tobom, Kada jednom ovo zafalim se tilu, Moje si more, I sve dok dišem, Kampanel moje ljubavi, Umoran od ljubavi 

Nepresušan izvor njegove inspiracije je svakako njegova ljubav prema Dalmaciji i rodnome Splitu kojima je posvetio mnoge pjesme, od kojih su neke stekle status himni ovog područja: Kad bi se moga rodit, Tamo di mi sunce sja, Dalmatinska duša prava (duet s Tedijem Spalatom).

Kao autor bogatog opusa u svojoj karijeri napisao je mnoge pjesme za svoje prijatelje s estrade od kojih je svakako najpopularnija kultna Moj lipi anđele, ali i Ako voliš me napisane za Olivera Dragojevića, zatim Zemlja i stina, Ni da mora nestane u izvedbi Doris Dragović, ali i one Aj ća volin te Klape Kampanel koja je pokrenula pravu revoluciju u klapskom svijetu.

Ovaj nepopravljivi romantičar iz pjesme u pjesmu sve više osvaja, njegov je glazbeni opus itekako impresivan, a bez obzira pjeva li uz podršku klape ili benda, uz gudače ili u punk aranžmanu, njegove izvedbe uvijek zvuče posebno. Hari je dugogodišnju suradnju s Klapom Cambi okrunio njihovim prvim zajedničkim duetom Opet ću ti doć, čiji dalmatinski zvuci i tematika rastanka bude najintimnije osjećaje kod slušatelja.

Brojni obožavatelji njegove glazbe složit će se s tvrdnjom kako njega jednostavno ne možete ne voljeti, a njegov koncert u jedinstvenom ambijentu Tvrđave Gripe ne smijete propustiti.

Ulaznice na Croatia Tickets rasprodane su u trenu, no još je malo ulaznica ostalo na prodajnom mjestu u TC Joker.

Teatar pod zvijezdama završit će 20. rujna prvim samostalnim koncertom šibenskog slavuja Marka Škugora  u 20:30 sati, a do tada uživajte u spotu za njegov posljednji singl Kako te jubim ja.