PREMIJERA: Lili Gee predstavlja energičnu posvetu strasti koju donose noći – novi singl i spot “Noć”
2. studenoga 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Lili Gee predstavlja energičnu posvetu strasti koju donose noći – novi singl i spot “Noć”

Jutro je pametnije od noći? Istina! Ali je noć strastvenija od jutra. Noću možemo napraviti stvari za koje nam danju nedostaje hrabrosti ili nam se čine ludima. A ta atmosfera, ta „moć koju ima noć“ izvrsno je uhvaćena u novoj pjesmi i spotu zagrebačkog benda Lili Gee.

Pored toga, ova pjesma je, od svega što je ovaj odličan bend objavio, najbliže uzavreloj atmosferi koju su mogli osjetiti svi oni koji su se bar jednom našli na jednom od njihovih furioznih i enegičnh koncerata. „Studio uvijek nosi određenu dozu sterilnosti u odnosu na nastupe uživo“, kaže gitarist i autor Miro Odak te dodaje sa su spotom za pjesmu “Noć” pokušali dodatno uhvatiti dio atmosfere s njihovih koncerata.

I zaista, ovaj spot prikazuje tu magiju koja opčini i bend i publiku na svakom koncertu. Kako se to učestalo događalo tijekom ljetne turneje, Lili Gee su to odlučili zabilježiti kamerom na promociji svog drugog albuma “Ispod kože” koja je u listopadu održana u klubu Hard place. No ispostavilo se da je i redatelj Igor Ilić pao pod utjecaj i dio čarolije je ipak ostao skriven za one koji će doći na neki od njihovih budućih nastupa.

Kao i večina njihovih pjesama i novi singl “Noć”, iako u vrlo pitkoj pop rock formi, ima i zanimljivu društvenu poruku.

„Čini nam se de se u 21. stoljeću rock kao glazba udaljio od svojih temelja, razloga zašto je nastao i postao društveni fenomen toliko važnim milijunima mladih. Ostavši bez preostala dva elementa iz one famozne sintagme „sex, drugs & rock’n’roll“, rock se iz glazbe za mlade pretvorio u uškopljeno intelektualno samozadovoljavanje više srednje klase koje više nikog ne uzbuđuje, a sve je to klince odvelo u neke druge oblike zabave i glazbe, na ovom prostoru u turbo folk u kojem klinci pronalaze tu strast i uzbuđenje koje im je prije 50 godina donosio rock“, kaže Lidija Graovac, pjevačica i front(wo)man benda te dodaje: „Zato smo željeli napraviti jednostavnu pjesmu za ‘podizanje pulsa pred izlazak’, koju će moći osjetiti i razumjeti svaki klinac ili klinka.“

Lili kaže da je to trebao biti duet s Bajagom s kojim je bend trebao nastupati u Šibeniku prošlo ljeto ali je koncert bio odgođen zbog situacije s pandemijom pa je ona otpjevala cijelu pjesmu.

Foto: Nikola Knežević