Muse posebnim izdanjem slave 20 godina debitantskog albuma
7. rujna 2019.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Muse posebnim izdanjem slave 20 godina debitantskog albuma

U sklopu proslave 20. godišnjice njihovog debitantskog albuma Showbiz, Muse su najavili deluxe boxed set naslova “Origin of Muse”.

Ovo specijalno izdanje bilježi povijest sastava od ranih početaka u Devonu (Engleska) te objedinjuje prve demo snimke, prva EP izdanja, spomenuti album prvijenac te album koji je označio prijelomni trenutak za njihov ulazak u vrh glazbene elite – album Origin of Symmetry. Ekskluzivni set bit će objavljen 6. prosinca 2019., a već od sljedećeg tjedna bit će dostupan za prednarudžbu u Dancing Bear web shopu na www.dancingbear.hr po cijeni od 999 kuna.

U sklopu proslave 20. godišnjice njihovog debitantskog albuma Showbiz, Muse su najavili deluxe boxed set naslova Origin of Muse. Ovo specijalno izdanje bilježi povijest sastava od ranih početaka u Devonu (Engleska) te objedinjuje prve demo snimke, prva EP izdanja, spomenuti album prvijenac te album koji je označio prijelomni trenutak za njihov ulazak u vrh glazbene elite – album Origin of Symmetry. Ekskluzivni set bit će objavljen 6. prosinca 2019., a već od sljedećeg tjedna bit će dostupan za prednarudžbu u Dancing Bear web shopu na www.dancingbear.hr po cijeni od 999 kuna.

Albumi Showbiz i Origin of Symmetry dostupni su na četiri šarena, remasterirana vinila dok će se na 9 CD izdanja naći 15 dosad neobjavljenih demo snimki benda, uključujući prvu verziju hita “Plug in Baby”, njihova debitantska izdanja objavljena preko Dangerous Records te demo snimke albuma Showbiz  i Origin of Symmetry koji također dolaze u remasteriranoj i live verziji. Radi se o 113 snimki od kojih čak 40 dosad nije bilo dostupno javnosti.

Muse su tijekom uspješne karijere objavili sedam studijskih albuma za koje su, među ostalim, nagrađeni s dva Grammyja te su dvostruki dobitnici Brit Awardsa i deseterostruki dobitnici NME Awards. Albumi su prodani u milijunskim nakladama, a posljednji album britanskog sastava, Simulation Theory, objavljen je u studenom 2018.

Foto: Jeff Forney