Rene Bitorajac, Tomfa, Judita Franković i Jan Kerekeš gosti u novom singlu i spotu “Jel’ se tebi sviđa” Stanislava Kovačića!
12. rujna 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Rene Bitorajac, Tomfa, Judita Franković i Jan Kerekeš gosti u novom singlu i spotu “Jel’ se tebi sviđa” Stanislava Kovačića!

Zahvaljujući svojoj životnoj i glazbenoj svestranosti, Stanislav Kovačić na razne načine živi i priča svoju umjetnost.

Glazba koju stvara posrednik je između njega i svijeta, a jedna od umjetnosti koje je ove godine predstavio je unikatan “Punk Cabaret” album, koji na jednom mjestu okuplja najvrsnije hrvatske i regionalne glumce i glazbenike! Upravo s tog albuma stiže novi singl s izvanrednim animiranim videospotom – “Jel’ se tebi sviđa”.

“Poruka ove pjesme, kao i svake moje pjesme, je pozitivizam. Mislim da je dosta ovog hrvatskog negativizma, vrijeme je da se okrenemo nečem ljepšem, okrenimo se sreći i ljubavi. Napustimo mržnju barem na trenutak, ako već ne možemo zauvijek; odmorimo želuce, pa nisu od čelika”, iskreno progavara Stanislav Kovačić o poruci koju nosi njegov novi singl.

Ono što uz samu pjesmu svakako plijeni pažnju su gostujuća imena koja su je otpjevala; kao i na čitavom “Punk Cabaret” albumu, u ulogama pjevača i pjevačica našla su se iznimna glumačka imena. U ovom slučaju, ‘jel se tebi sviđa’ pitaju se Judita Franković, Jan Kerekeš i Rene Bitorajac, a ovom prigodom se među glumce provukao i Tomislav Vukelić Tomfa iz Kawasaki 3P, koji također snažno odjekuje ovom pjesmom. Oni su ujedno i glavni akteri iznimnog animiranog videospota, za koji je zaslužan talentirani video-animator Martin Bajsić.

“Uvijek me zanima što se novo zbiva u glazbi i umjetnosti općenito, pa sam tom znatiželjom došao do Martina” otkriva Stanko o ovoj suradnji i nastavlja: “Dakle, Martin je jedno čudo! Dolazi iz poznate umjetničke obitelji Bajsić, inače svira i piše stvari za meni super bend Bruto Geto. Smatram da je kreativan, pedantan, radišan, drži se dogovora, termina, mekan za komunikaciju, ukratko – sjajna osoba taj mladi Martin Bajsić!”.

Dojmove o suradnji, kao i značenju videospota, podijelio je i sam autor, hvaljeni Martin Bajsić: “Što navede čovjeka da, ne daj Bože, izbriše svoj Facebook profil? U maniri pravog punk cabareta, video prikazuje društvu poznata lica sa ekrana, zaključana pod ekranima svojih mobitela, kako gledateljstvu žednom dobrog punk cabareta sugeriraju temu pjesme! Tomfa, Jan Kerekeš, Rene Bitorajac i Judita Franković postavljaju najdublja pitanja osobnog identiteta koja modernom čovjeku u doba informacija drže um budnim tokom noći, pa tako i tokom radne svakodnevice: “Sviđa li mu se?”, “Ne sviđa li mu se?”…”

Pjesma i video “Jel’ se tebi sviđa” predstavljaju drugi dio glazbene slagalice objedinjene pod nazivom “Punk Cabaret”. Projekt je prethodno najavljen istaknutim singlom “Ferma Dobre”, koji su otpjevali Marijan Ban te glumice Jelena Miholjević i Tara Thaller, a zatim je čitav album objavljen u svibnju ove godine.

Podsjećamo, “Punk Cabaret” je album Stanislava Kovačića na kojem 34 glumca, tri pjevača i Stanislavova kći Kaja pjevaju 10 autorskih i žanrovskih različitih pjesama. One uključuju kako zabavu, tako i kritiku društva. Iza tog simboličnog imena krije se priča koja predstavlja ideju da se umjetnost i kultura njeguju odupiranjem trendovima, a glavni motiv je borba protiv sveopćeg poseljačivanja glazbe. Ovu poruku prati i čitav vizualni identitet albuma, što slikovito otkriva i naslovnica izdanja – punk lubanja s irokezom u pojednostavljenoj i dobroćudnijoj varijanti, za što je zaslužan dizan studio klasja&zita.

Uz već spomenute goste, neka od imena koja su svojim vokalima doprinijeli albumu su i Tarik Filipović, Lucija Šerbedžija, Edo Maajka, Nataša Janjić, Goran Navojec, Krešimir Mikić, Ervin Baučić…Produkciju izdanja potpisuju Stanislav Kovačić i Ante Prgin-Surka.