Stigla “Oyka” – novi album sve popularnijih metalaca Manntre!
15. rujna 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Stigla “Oyka” – novi album sve popularnijih metalaca Manntre!

“Oyka!” je Manntrin prvi album na engleskom jeziku i kao takav, njihov prvijenac za inozemno tržište. Sadrži 13 pjesama koje su otpjevane na čak 3 različita jezika.

Album je u prodaji u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji već gotovo dva mjeseca kako bi pratio bendovske ljetne koncerte po toj regiji.

“In The Shadows“ i „Yelena“ su prve dvije pjesme s tog albuma i do sad su imale nevjerojatne reakcije tako da smo nestrpljivi u iščekivanju što može donijeti cijeli album.

“Svaki Manntrin album je težak za napisati, pun je odricanja i kompromisa, ali nekako, ovaj put, imamo osjećaj da je sve teklo u smjeru u kojem smo svi htjeli. Mislim da je ovaj album jedna cjelina koja će se svima svidjeti – i onim starim fanovim, onim novim i onima koji će to tek postati.” – rekao je Marko Matijević Sekul

Album se već odlično pozicionirao na raznim chartovima, a pjesma “Yelena” se početkom prošlog mjeseca našla na službenoj top listi alternativne glazbe u Njemačkoj rame uz rame Rammsteinu, Kornu i Editorsima. Pjesmu “Murter” Manntra je otpjevala s Michaelom Robertom Rheinom iz grupe In Extremo.

„Nastavak promocije imat ćemo u 11. i 12. mjesecu gdje ćemo svirati 15-ak koncerata u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Švedskoj, Poljskoj i Mađarskoj. Nastavak drugog djela turneje počinje u 3. mjesecu kada ćemo u mjesec dana imati 13 koncerta kao gosti poznatom Njemačkom rock bandu Mono Inc.“ – kaže Marko

Album je snimljen i produciran u Beton studiju u Zagrebu 2019. godine, a izdan je pod okriljem Menarta i Beton Musica.

Foto: Sonicyut