“Defeats”, drugi singl Irene Žilić s nadolezećeg EP-ja
20. rujna 2019.
Music Box (10949 Članci)
Podijeli

“Defeats”, drugi singl Irene Žilić s nadolezećeg EP-ja

Nakon pjesme “EWO” kojom je u svibnju ove godine Irena Žilić najavila novi EP, ova sjajna glazbenica objavila je i drugi singl s nadolazećeg izdanja.

Radi se o pjesmi “Defeats”, za čiju su produkciju zaslužni Mark Mrakovčić, a miks britanski producent Kristofer Harris.

Harris je, podsjetimo, producirao prvi singl s novog Ireninog EP-a, a radi se o producentu s kojim je Irena u kontaktu još od prvog albuma. Kako već dugo godina prate rad jedno drugog, novi EP se pokazao kao pravo vrijeme da se ostvari dugoplanirana suradnja. Harris je dosad surađivao s brojnim bendovima među kojima se najviše ističu Belle and Sebastian, Ghostpoet, Bear’s Den i brojni drugi.

Optimističan i pozitivan singl “Defeats” stiže nakon ljetnog gostovanja Irene Žilić u Dubrovniku, gdje je nastupila kao support bendu Morcheeba. Radi se o već uhodanoj suradnji, obzirom na činjenicu da je Irena prošle godine nastupila kao support bendu na njihovoj turneji po Velikoj Britaniji i Italiji. Irena je tako predstavila svoj drugi album “Haze” kojeg je odlično prihvatila kritika i publika, a novi EP će ugledati svjetlo dana početkom sljedeće godine.