#svježasrijeda: remme – nizozemski pop kantautor koji ne prepoznaje granice kreativnosti
8. travnja 2020.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: remme – nizozemski pop kantautor koji ne prepoznaje granice kreativnosti

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna nova glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: remme!

Remme ter Haar nizozemski je pop kantautor koji već na samom početku karijere pokazuje veliku kantautorsku zrelost. Dvadesetogodišnji glazbenik široj se publici predstavio debitantskim singlom „get older“, baladom koja sadrži upečatljivu poruku.

„Glavna tema ove pjesme nije odrastanje, već iskorištavanje svakog trenutka koji nam život pruža. Nekad se možemo naći u situaciji u kojoj želimo prići nekome, ali nemamo hrabrosti. U tom trenutku imamo dvije mogućnosti – iskoristiti taj trenutak ili ga propustiti“, otkrio je talentirani kantautor.

Remme ističe kako mu je prioritet predstaviti njegovu glazbu publici uz pratnju pratećeg benda. Prve korake je već poduzeo –  ove godine održao je nastup na popularnom Eurosonicu, najvećem europskom showcase festivalu koji se održava u Nizozemskoj.

Ovaj glazbeno obrazovani kantautor na autorskim pjesmama radi već godinama, u čemu ga je na početku podržao profesor gitare. Kao glazbene utjecaje ističe raznovrsne izvođače, među kojima su Frank Ocean, Fleetwood Mac, Bruce Springsteen, Jeff Buckley i Justin Bieber. Takvu žanrovsku raznolikost pripisuje kulturi milenijalaca, za koju kaže da ne prepoznaje granice u kreativnosti.

Čitava #svježasrijeda playlista dostupna je za slušanje OVDJE.

Foto: Julian Mathieu