Editorsi u dramatičnom spotu za pjesmu “Black Gold” najavljuju best of kolekciju
27. rujna 2019.
Music Box (10579 Članci)
Podijeli

Editorsi u dramatičnom spotu za pjesmu “Black Gold” najavljuju best of kolekciju

Nastavno na prethodnu vijest o “best of” kolekciji “Black Gold” i najavi najvećeg samostalnog koncerta u Zagrebu koji se 8. veljače sprema u zagrebačkom Domu sportova, Editorsi su sada izbacili i dramatični novi video za istoimenu pjesmu.

Video dolazi u pravom trenutku nakon što je spot za pjesmu “Frankenstein” nominiran za Shots Awards u kategoriji najboljeg glazbenog videa u ovoj godini.

U spotu iza kojega stoji njihov dugogodišnji suradnik, redatelj Rahi Rezvani, frontman Tom Smith glumi uz američku glumicu Nicole Stark, u prilično dramatičnom scenariju. Tom vozi crveni Ford Mustang kroz pustinju te s Nicole stiže do izoliranog motela i benzinske crpke gdje se potom suočava s naizgled destruktivnom vezom između njih dvoje.

Kako bi uspješno zaokružili bogatu 15-godišnju karijeru, izdanje “Black Gold” sadržavat će 13 pjesama sa šest studijskih albuma Editorsa (od za Mercury nagradu nominiranog debi izdanja “The Back Room” do posljednjeg, šestog studijskog izdanja “Violence”) uključujući odlično prihvaćene pjesme “Upside Down”, “Frankenstein” i aktualnu “Black Gold”.

Album izlazi 25. listopada putem etikete PIAS (Play It Again Sam) te će uz standardno izdanje biti dostupan u dvostrukom deluxe CD izdanju na kojem će biti dostupno i 8 “ogoljenih” uradaka iz kataloga sastava, ovaj put pod naslovom “Distance: The Acoustic Recordings”.

Kako je već otkriveno, bend početkom 2020. godine kreće na turneju nazvanu “The Black Gold – Editors Greatest Hits” po Europi i UK-u, u sklopu koje će ih 8. veljače u zagrebačkom Domu sportova ponovno imati priliku uloviti i uvijek im odana hrvatska publika. Jedina razlika je što je ovoga puta, nakon niza klupskih i festivalskih nastupa, u pitanju njihov najveći samostalni koncert koji su imali na ovim prostorima.

Black Gold Track popis pjesama:

Disc 1

1. Frankenstein
2. Papillon
3. Munich
4. Sugar
5. Hallelujah (So low)
6. An End Has A Start
7. Upside Down
8. Bullets
9. Ocean Of Night
10. No Harm
11. Smokers Outside Hospital Doors
12. A Ton Of Love
13. Magazine
14. The Racing Rats
15. Black Gold
16. No Sound But The Wind

Disc 2 (ekskluzivno u Deluxe izdanju)

1. Violence (Distance: The Acoustic Recordings)
2. Walk The Fleet Road (Distance: The Acoustic Recordings)
3. Blood (Distance: The Acoustic Recordings)
4. Let Your Good Heart Lead You Home (Distance: The Acoustic Recordings)
5. Smokers Outside The Hospital Door (Distance: The Acoustic Recordings)
6. Fall (Distance: The Acoustic Recordings)
7. Two Hearted Spider (Distance: The Acoustic Recordings)
8. Distance (Distance: The Acoustic Recordings)

Foto: Karla Matulina