OK Fest se nakratko seli u Banju Luku i dovodi Manua Chaoa!
29. rujna 2019.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

OK Fest se nakratko seli u Banju Luku i dovodi Manua Chaoa!

U suradnji s jednom od najvećih svjetskih zvijezda OK Fest donosi dašak atmosfere i energije s Tjentišta u Banju Luku.

El Chapulin Solo je projekt jednog od revolucionarnih glazbenika, antiglobalista i boraca za ljudska prava raznih manjinskih grupa, te jednog od najvažnijih glasova u svijetu glazbe Manua Chaoa, koji će 17. listopada po prvi put nastupiti u banjalučkom KSB-u. Zajedno s još dvojicom glazbenika u akustičnoj verziji izvest će svoje najveće hitove, ali i melodije koje ćete imati priliku čuti po prvi put.

Manu Chao ili José-Manuel Thomas Arthur Chao iza sebe ima izuzetno bogatu karijeru. Same početke obilježio je utjecaj britanske punk i rock scene, posebno bendova kao što su The Clash, The Jam i Dr. Feelgood. Svoju prvu grupu Hot Pants osnovao je 1980. godine, a legendarna Mano Negra nastala je 1987. Bend je postao popularan u cijelom svijetu, posebno u Južnoj Americi i Europi. Glazbeno šarenilo i inovativnost bili su gotovo zarazni, a dobre vibracije prenosile su se nevjerovatnom lakoćom. Nakon raspada grupe 1995. godine, Manu nastavlja veoma uspješnu samostalnu karijeru. Na čak sedam jezika pjeva o ljubavi, životu u getu, imigraciji, slobodi mišljenja i življenja, političkoj kritici, te pričama o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva.

Milijuni prodanih albuma, glazbene nagrade, odlično prihvaćene suradnje s umjetnicima i predstavnicima filmske industrije, neodoljiva mješavina sentimentalnih melodija, brzih ritmova, maštovitosti i beskrajne želje za stvaranjem i poboljšavanjem svijeta kroz glazbu postali su njegovi zaštitni znakovi. Tijekom karijere surađivao je s brojnim drugim umjetnicima, a što ga je dovelo i do Emira Kusturice koji je režirao video spot za jednu od njegovih kultnih pjesama, “Rainin’ in Paradize”. Na pozornici su se zajedno znali naći i Manu Chao i Dubioza kolektiv što je još jedan doticaj s našom regijom.

U sklopu mini turneje i projekta “El Chapulin Solo “osim Banje Luke posjetit će i Niš, Skoplje i Sofiju. Iskrenost koju ovaj glazbenik donosi kroz svoje melodije nitko ne dovodi u pitanje, a svaki njegov nastup predstavlja potpuno predavanje publici. Svi oni koji će doći 17. listopada u banjalučki KSB bit će u prilici da se u to i uvjere.

Ograničeni broj ulaznica po cijeni od 30,00 maraka u prodaji su putem sistema kupikartu.ba.