Tomislav Goluban pjesmom “Hayloft Blues” najavio 11. studijski album!
26. listopada 2019.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Tomislav Goluban pjesmom “Hayloft Blues” najavio 11. studijski album!

”Hayloft Blues” je najavni singl novog, jedanaestog po redu, studijskog albuma „Memphis Light“, koji će Tomislav Goluban na diskografskoj etiketi Spona objaviti početkom 2020. godine.

Pjesma je inspirirana starim vremenima i seljacima koji su sijeno za „blago“ (stoku) na poljima skupljali ručno bez pomoći mehanizacije i sve je funkcioniralo. Susjedi su međusobno pomagali jedni drugima bez novčane naknade, a u proces je bila uključena cijela obitelj. Sijeno se vilama bacalo na zaprežna kola koja su vukli konji, krave ili volovi, a sve je bilo popraćeno pjesmom, zabavom i naravno, teškim fizičkim radom.
„U razgovoru s prijateljem Jayom Sielemanom, primijetio sam da je taj proces bio identičan u Hrvatskoj i Americi pa mi se tematika učinila zgodnom da opet povežem dva udaljena kontineta kroz univerzalni, glazbeni jezik.“, objasnio je Tomislav Goluban.

Ponekad se sijeno na oba kontinenta koristilo i za razne ljubavne aktivnosti, a o tome saznajte više u pjesmi za koju je snimljen i videospot. Režiju potpisuje Tin Borovčak, a produkciju “CloudMedia”.

Promociju novog singla i cjelovečernji koncert uz specijalnog gosta Patricka Walkera, Tomislav Goluban će sa svojim bendom održati u petak, 24. listopada u Sesvetama u Jazz Caffe-u Forum od 21h.