Mimika Orchestra s najboljim albumom 2018. godine i londonskim materijalom dolazi u Vintage!
27. listopada 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Mimika Orchestra s najboljim albumom 2018. godine i londonskim materijalom dolazi u Vintage!

U četvrtak, 7. studenog u Vintage Industrial vraća se Mimika Orchestra – alter jazz orkestar koji će vas oduševiti skladbama Maka Murtića i to autentičnim ispreplitanjem tradicionalnog i suvremenog jazza, progresivnog rocka, folklora, suvremene klasike i live elektronike.

Mimika je alternativni progresivni orkestar s jazz, etno i elektro utjecajima kojeg vodi saksofonist i skladatelj Mak Murtić. Sastavljen od vokala, limenih i drvenih puhača, velike ritam sekcije i live elektronike, ovaj 20-eročlani orkestar izvodi Murtićevu trans-idiomatsku glazbu, koja slušatelje odvodi na pustolovinu, u kojoj se jazz stapa s drugim glazbenim vrstama i umjetničkim formama, pripovijedajući antropološke, kulturološke i mitološke priče prošlosti i budućnosti.

Ovaj puta ansambl u dvosatnom plesnom ambijentu uz nedavno prezentirani materijal o slavenskim božanstvima te materijalom u izradi o Mediteranu, nastupa i sa starijim materijalom iz londonskih godina koji nikad nije sviran u Hrvatskoj.

Njihov zadnji studijski album “Divinities of the Earth and the Waters” kritičar Music Boxa, Nikola Knežević, proglasio je najboljim albumom 2018. godine.

“Za neke težak materijal za slušanje, za druge festival glazbe. Od sprovoda do slavlja, od rođenja do smrti, od tradicionalnog do suvremenog, od tamburice do jazza, od uvrnutosti do briljantnosti. ‘And the Grammy goes to…'” – Nikola Knežević

Koncert u Vintageu počinje u 21 sat i 30 minuta, a ulaznice u u pretprodaji po cijeni od 40 kuna (na dan koncerta 60).

Foto: M3 photography