Ólafur Arnalds, uskoro i gost Tvornice kulture, objavio novi live spot za “nyepi”
30. listopada 2019.
Music Box (9881 Članci)
Podijeli

Ólafur Arnalds, uskoro i gost Tvornice kulture, objavio novi live spot za “nyepi”

Ólafur Arnalds, cijenjeni islandski producent i multi-instrumentalist, premijerno dolazi u Hrvatsku 21. studenog u zagrebačku Tvornicu kulture, a ususret nastupu objavljen je live video “nyepi”.

Singl “nyepi” skinut je s aktualnog albuma “re:member”, a snimljen na koncertu u Münchenu. Pjesma je nazvana po Hindu tradiciji na koju je Ólafur naišao na Baliju, a označava dan tišine kada su sve zakrčene ulice i plaže prazne, kuće tihe, svjetla prigušena, a ljude se potiče da se osvrnu na svijet oko sebe i poste.

Vlasnik nekih od najboljih glazbenih djela atmosferičnog popa i amijentalne elektronike, dolazi u pratnji punog benda predstavljajući izuzetni aktualni album “re:member” objavljen prošle godine. Donoseći najveću produkciju do sada, Zagreb će moći vidjeti jedinstveni nastup s punim bendom kojeg uz Arnaldsa čini i gudački kvartet, perkusionist, dok sam Ólafur se poigrava s pianom i sintisajzerima.

Središnji dio live nastupa su i dva samostalna generativna piana koja su pokretana posebno razvijenim programom. Show je upotpunjen posebnim osvjetljenjem, a dio njega je povezan sa STRATUS sistemom koji kontrolira Ólafurova dva piana. Oni svaki put sviraju pomalo drugačije, čime je svaki nastup jedinstveno iskustvo i niti jedna dva nastupa nisu ista.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 150 kn, a na sam dan koncerta, ako ih ostane, bit će 180 kn.

Foto: Benjamin Hardman